Life & Arts Παρασκευή 14/01/2022, 09:31
ΣΠΟΡ

Νόβακ Τζόκοβιτς: Εκ νέου ακύρωσε η Aυστραλία τη βίζα του Σέρβου τενίστα

Νόβακ Τζόκοβιτς: Εκ νέου ακύρωσε η Aυστραλία τη βίζα του Σέρβου τενίστα

Στην ακύρωση της βίζας του Νόβακ Τζόκοβιτς προχώρησε ο Αυστραλός υπουργός Μετανάστευσης, Άλεξ Χοκ. Η νομική ομάδα του 34χρονου Σέρβου τενίστα αναμένεται να ασκήσει έφεση στην απόφαση.

Εάν δεν ασκηθεί έφεση αμέσως ή δεν γίνει αποδεκτή από το δικαστήριο, τότε ο Τζόκοβιτς θα απελαθεί από την Αυστραλία με συνοπτικές διαδικασίες.

novak-tzokovits-h-aystralia-akyrose-xana-ti-viza-toy-servoy-tenista0

Υπενθυμίζεται ότι χθες Πέμπτη, με το όνοµα του Νόβακ Τζόκοβιτς στις συμμετοχές πραγματοποιήθηκε η κλήρωση για το κυρίως ταμπλό του Αυστραλιανού Οπεν.

Η πλειοψηφία της κοινής γνώμης στην Αυστραλία είναι αντίθετη ως προς τη συμμετοχή του τενίστα στη διοργάνωση. Σε δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε στην Αυστραλία, ρωτήθηκαν 60.000 πολίτες και το 83% των ερωτηθέντων ήταν υπέρ της απέλασης του Σέρβου. Σε ό,τι αφορά την παγκόσμια κοινότητα του τένις, οι απόψεις για τη συμμετοχή του «Νόλε» διίστανται.

Τα νέα μέτρα για την αποφυγή εξάπλωσης της πανδημίας θα επηρεάσουν και το Αυστραλιανό Οπεν. Ετσι, παρά την αρχική ανακοίνωση των διοργανωτών ότι τα γήπεδα θα γεμίσουν 100% με εμβολιασμένους, σε ό,τι αφορά τα τρία μεγάλα γήπεδα η πληρότητα θα είναι στο 50%, ενώ σε όλους τους χώρους οι μάσκες θα είναι υποχρεωτικές.

Στο μεταξύ, η COVID ήδη δήλωσε «παρούσα» στη διοργάνωση. Ο Μπέρναρντ Τόμιτς, ο οποίος είχε ζητήσει να γίνονται PCR τεστ και όχι rapid, αγωνίστηκε (και ηττήθη) στους προκριματικούς, αλλά κατά τη διάρκεια του αγώνα είχε πει ότι δεν ένιωθε καλά. Τελικά, δύο ημέρες μετά, αποκαλύφθηκε ότι νόσησε.

Τσιτσιπάς για Νόβακ

Θέση για το θέμα του Τζόκοβιτς πήρε και ο Στέφανος Τσιτσιπάς μιλώντας σε ΜΜΕ της Ινδίας. Ο Ελληνας πρωταθλητής ανέφερε ότι θέλει «τόλμη» και «άντερα» για να κάνει κάποιος αυτό που έκανε ο Σέρβος σταρ. «Δεν είναι πολλοί αυτοί που θα το τολμούσαν. Εγώ επέλεξα να πάω και να είμαι 100% έτοιμος. Αυτό δεν σημαίνει ότι εγώ έκανα το σωστό και αυτός το λάθος. Ο καθένας έχει τη δική του οπτική για το θέμα», δήλωσε μεταξύ άλλων.  

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει στον πρώτο γύρο τον Σουηδό Μίκαελ Ιμερ, ο οποίος βρίσκεται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση. Εάν ο τενίστας μας φτάσει στον 3ο γύρο ενδέχεται να βρει απέναντί του τον 26ο στην παγκόσμια κατάταξη Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ. Με τον Ντανίλ Μεντβέντεφ θα βρεθούν αντιμέτωποι μόνο εάν και οι δύο φτάσουν στους ημιτελικούς.    

Για τη Μαρία Σάκκαρη ήταν ευνοϊκή η κλήρωση μέχρι τους προημιτελικούς. Εφόσον φτάσει μέχρι εκεί θα βρει απέναντί της ή τη Νο 1 του κόσμου Ασλεϊ Μπάρτι ή την περυσινή νικήτρια της διοργάνωσης, Ναόμι Οσάκα. Αυτά, φυσικά, εφόσον δεν συμβεί κάποια έκπληξη. Στον πρώτο γύρο θα παίξει με την Τατιάνα Μαρία.  

Πηγή: kathimerini.gr

Διαβάστε επίσης:

Νόβακ Τζόκοβιτς: Πώς βγάζει και πού ξοδεύει τα χρήματα από το τένις

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News