Life & Arts Κυριακή 21/11/2021, 21:42
ΣΠΟΡ

Όλε Γκ. Σόλσκιερ: Περήφανος που ήμουν προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Η απόλυση του Νορβηγού προπονητή ήρθε μετά την ήττα χθες Σάββατο με 4-1 από την Γουότφορντ,

Όλε Γκ. Σόλσκιερ: Περήφανος που ήμουν προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Περήφανος που είχε την ευκαίρια να γίνει πρώτος προπονητής στην ομάδα της καρδίας του τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, δήλωσε ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ, μετά την απόλυσή του σήμερα Κυριακήλ. Παράλληλα όπως τόνισε θεωρεί ότι άφησε την ομάδα σε καλύτερη κατάσταση από ό,τι όταν ανέλαβε πριν από σχεδόν τρία χρόνια μετά τον Ζοσέ Μουρίνιο.

Η απόλυση του Νορβηγού προπονητή ήρθε μετά την ήττα χθες Σάββατο με 4-1 από την Γουότφορντ, η οποία έριξε την ομάδα στην έβδομη θέση της Πρέμιερ Λιγκ με μόλις μία νίκη στα τελευταία επτά παιχνίδια.

«Θα φύγω από την μπροστινή πόρτα, γιατί νομίζω ότι όλοι ξέρουν ότι έχω δώσει τα πάντα για αυτόν τον σύλλογο. Αυτός ο σύλλογος σημαίνει τα πάντα για μένα, όμως δυστυχώς δεν μπόρεσα να πάρω τα αποτελέσματα που χρειαζόμασταν και ήρθε η ώρα να κάνω στην άκρη», είπε στο κανάλι MUTV της Γιουνάιτεντ.

«Νομίζω, ή ξέρω ότι φεύγω από αυτόν τον σύλλογο αφήνοντας μια καλύτερη ομάδα. Το περιβάλλον είναι φανταστικό, είναι ένα περιβάλλον για το οποίο είμαι περήφανος που φεύγω γιατί πρέπει να το απολαμβάνεις όταν έρχεσαι εδώ να δουλέψεις», τόνισε.

Ο Σόλσκιερ, ο οποίος κέρδισε έξι τίτλους Πρέμιερ Λιγκ ως παίκτης και σημείωσε το νικητήριο γκολ στις καθυστερήσεις στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ το 1999 εναντίον της Μπάγερν Μονάχου, είπε ότι ήταν τιμή του που ήταν προπονητής της ομάδας.

«Νιώθω πολύ, πολύ περήφανος. Φυσικά, είναι ένα από εκείνα τα πράγματα που ονειρεύεσαι στη ζωή σου. Όταν ήσουν παίκτης, όταν ήσουν προπονητής της ομάδας αναπληρωματικών, η επόμενη δουλειά που απομένει είναι να προπονήσεις την πρώτη ομάδα και το έχω κάνει. Είναι ποδόσφαιρο μπάλα, ήταν απολύτως ευχάριστο από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, οπότε πρέπει να ευχαριστήσω όλους τους παίκτες γιατί από τότε που μπήκα, είναι κορυφαίοι», προσέθεε.

Ο Μάικλ Κάρικ, ένας άλλος πρώην παίκτης που ήταν μέλος του προπονητικού επιτελείου του Σόλσκιερ, θα αναλάβει την ομάδα για το παιχνίδι εναντίον της Βιγιαρεάλ στο Champions League την ερχόμενη Τρίτη, ενώ ο σύλλογος αναζητά προσωρινό προπονητή μέχρι το τέλος της σεζόν. Η νίκη δίνει την πρόκριση στην επόμενη φάση στη Γιουνάιτεντ και ο Σόλσκιερ τη στηρίζει για να πετύχει αυτόν τον στόχο.

«Όπως είπα στους παίκτες και σήμερα το πρωί, εμπιστευτείτε τον εαυτό σας, ξέρετε προτάξτε το στήθος, απολαύστε το να είστε παίκτες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και να αγωνίζεστε στο Champions League, στο κορυφαίο επίπεδο».

Όπως υπογράμμισε ο Σόλσκιερ, σκοπεύει να περάσει λίγο χρόνο με την οικογένειά του στη Νορβηγία πριν από οποιαδήποτε ενδεχόμενη επιστροφή στους πάγκους και είπε ότι θα ακολουθεί την ομάδα ως φίλαθλος.

«Φυσικά θα παρακολουθώ την ομάδα και ελπίζω να έρθει επόμενος προπονητής και θέλω να τον στηρίξω. Θέλω να επιτύχει, ελπίζω ότι έχω θέσει τις βάσεις για να συμβεί αυτό γιατί ξέρω ότι είμαι καλός σε ότι κάνω. Είμαι 100% σίγουρος ότι έχω δημιουργήσει ένα ποδοσφαιρικό περιβάλλον, σε αυτό είμαι καλός και κάποια στιγμή, πιθανότατα θα επιστρέψω (δουλεύοντας στο ποδόσφαιρο)», κατέληξε. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News