ΣΠΟΡ

Χριστουγεννιάτικη μπασκετική πανδαισία με NBA

Χριστουγεννιάτικη μπασκετική πανδαισία με NBA

Για τον περισσότερο κόσμο η μέρα των Χριστουγέννων είναι ταυτισμένη με οικογενειακά τραπέζια, εξόδους για διασκέδαση -όταν αυτές επιτρέπονται-, κουραμπιέδες, μελομακάρονα κ.ο.κ. Για εμάς τους φανατικούς του NBA ωστόσο, Χριστούγεννα σημαίνει μόνο ένα πράγμα: μπασκετική πανδαισία με πέντε αναμετρήσεις, τις οποίες η λίγκα επιλέγει ειδικά για εκείνη την ημέρα για να μας καθηλώσει. Φέτος ακόμα περισσότερο αφού θα είμαστε βασικά και… στερημένοι, αφού το κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου θα ξεκινήσει τη δράση του μόλις στις 22 Δεκεμβρίου, με μεγάλη καθυστέρηση δηλαδή, η οποία προήλθε φυσικά λόγω πανδημίας.

Οταν η πορτοκαλί μπάλα χτυπήσει στο παρκέ ωστόσο όλα αυτά θα ξεχαστούν. Η δράση τα Χριστούγεννα, όπως ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες το NBA, θα ξεκινήσει νωρίς, στις 7 μ.μ., με την αναμέτρηση ανάμεσα στους νεανικούς και πολλά υποσχόμενους New Orleans Pelicans να αντιμετωπίζουν τους περσινούς φιναλίστ των τελικών Miami Heat. Συνέχεια με μεγάλο ελληνικό ενδιαφέρον αφού στις 9.30 μ.μ., οι Milwaukee Bucks του Γιάννη Αντετοκούνμπο φιλοξενούν τους άλλοτε πανίσχυρους Golden State Warriors, με τον μικρό «μάγο» Στεφ Κάρι, να επιστρέφει στα παρκέ μετά από έναν χρόνο αποχής. Τρίτο «πιάτο» (12 τα μεσάνυχτα) με ντέρμπι Ανατολής ανάμεσα στους Brooklyn Nets, οι οποίοι λανσάρουν το τρομερό δίδυμο Κέβιν Ντουράντ και Κάιρι Ιρβινγκ απέναντι στους Boston Celtics των νεαρών σταρ, Τζέισον Τέιτουμ και Τζέιλεν Μπράουν.

Στις 3 π.μ. μεταφερόμαστε πια δυτικά, εκεί όπου οι πρωταθλητές Los Angeles Lakers του Λεμπρόν  Τζέιμς και του Αντονι Ντέιβις αντιμετωπίζουν τους Dallas Mavericks του θαυματουργού Σλοβένου, Λούκα Ντόνσιτς. Κλείσιμο, για τους αποφασισμένους που θα φτάσουν ως το τέλος στις 5.30 π.μ., με τους φιλόδοξους Los Angeles Clippers του δις πρωταθλητή, Καουάι Λέοναρντ, να παίζουν με τους σταθερά ανερχόμενους Denver Nuggets. Ως γνωστόν τόσο το χριστουγεννιάτικο μενού όσο και ολόκληρη η αγωνιστική περίοδος αποτελούν στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού γιορτή, μια αποθέωση του σπορ, αρκετά διαφορετική από όσα έχουμε συνηθίσει στην Ευρώπη.

Το να παίξει μια ομάδα μπάσκετ ανήμερα τα Χριστούγεννα θεωρείται τιμητικό, αναγνώριση της αξίας της, ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Η φετινή γιορτή βέβαια δεν θα έχει ένα βασικό συστατικό της, τον κόσμο στα γήπεδα, ωστόσο το NBA φιλοδοξεί μέσα στη χρονιά να λύσει και αυτό το θέμα, αφού παιχνίδι δίχως ζωντανούς φιλάθλους είναι σχεδόν άνευ νοήματος, με την αμερικανική λογική.

Aυτό επισήμανε άλλωστε σε πρόσφατη συνέντευξή του και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο οποίος φέτος μπαίνει στη σεζόν ως δύο φορές -και μάλιστα συνεχόμενες- MVP, και με μοναδικό πια στόχο την κατάκτηση ενός πρωταθλήματος.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News