Life & Arts Κυριακή 29/08/2021, 20:58
ΣΠΟΡ

Απεβίωσε ο πρώην πρόεδρος της ΔΟΕ Ζακ Ρογκ

Απεβίωσε ο πρώην πρόεδρος της ΔΟΕ Ζακ Ρογκ

Απεβίωσε σε ηλικία 79 ετών ο Ζακ Ρογκ, ο επί 12 έτη πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, μια θητεία η διάρκεια της οποίας ήταν ο λόγος για να του αποδοθεί ο τίτλος του επίτιμου προέδρου της ΔΟΕ. Διετέλεσε πρόεδρος από το 2001 έως το 2013 και φυσικά βρισκόταν στην προεδρία της ΔΟΕ στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004.  

Ο Ρογκ, πρώην ορθοπεδικός χειρουργός, εκπροσώπησε την εθνική ομάδα του Βελγίου στο ράγκμπι και ήταν 16 φορές πρωταθλητής Βελγίου και παγκόσμιος πρωταθλητής στην ιστιοπλοΐα. Συμμετείχε στο άθλημα της ιστιοπλοΐας σε τρεις Ολυμπιακούς Αγώνες, το 1968, το 1972 και το 1976, στην κατηγορία Finn.

Όταν αποσύρθηκε από την ενεργό δράση εκλέχθηκε πρόεδρος της Βελγικής και της Ευρωπαϊκής Ολυμπιακής Επιτροπής και υπηρέτησε ως Ειδικός Απεσταλμένος για τη Νεολαία, τους Πρόσφυγες και τον Αθλητισμό στα Ηνωμένα Έθνη μετά την προεδρία του στη ΔΟΕ.

Η ΔΟΕ ανακοίνωσε ότι η Ολυμπιακή σημαία θα κυματίζει μεσίστια στο Ολυμπιακό Σπίτι, στο Ολυμπιακό Μουσείο και σε όλες τις άλλες ιδιοκτησίες της για πέντε ημέρες ως ένδειξη σεβασμού, ενώ ένα δημόσιο μνημόσυνο θα πραγματοποιηθεί αργότερα μέσα στο έτος.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News