Life & Arts Σάββατο 28/08/2021, 21:57
ΣΠΟΡ

Ελληνικός θρίαμβος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τρίαθλου με δύο 17χρονους

Ελληνικός θρίαμβος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τρίαθλου με δύο 17χρονους

Το χρυσό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τρίαθλου στο Βάιντεν της Γερμανίας κατέκτησαν δύο 17χρονοι Έλληνες αθλητές, η Αθηνά Σάρρα στην κατηγορία των γυναικών και ο Δημήτρης Δραζίνος στην κατηγορία ανδρών, αθλητές και ο δύο του Πανελληνίου Γυμναστικού Συλλόγου.

Η διάκριση αυτή ήρθε μία ημέρα μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στη mixed σκυταλοδρομία της κατηγορίας κάτω των19 ετών. Μετά από πρόταση του προπονητή τους, Αλέξανδρου Πανταζίδη, δέχτηκαν να αγωνιστούν με πολύ μεγαλύτερους ηλικιακά αθλητές, τους οποίους νίκησαν και στέφθηκαν εκ νέου Παγκόσμιοι Πρωταθλητές.

Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τρίαθλου, που διοργανώνει η Παγκόσμια Ομοσπονδία Μοντέρνου Πεντάθλου στο Βάιντεν της Γερμανίας, το πρώτο χρονικά χρυσό μετάλλιο σήμερα Σάββατο κατέκτησε η Αθηνά Σάρρα. Η αθλήτρια του Πανελλήνιου πέτυχε χρόνο 20.14.00 και άφησε πολύ πίσω τη δεύτερη Ιταλίδα Αλεσία Μανσίνι (23.22.00) και την τρίτη Ισπανίδα Μαρία Καρνέρο Χέρες (23.48.00). Στον αγώνα συμμετείχε κι η Πηνελόπη Νίκα, που εγκατέλειψε, όμως, την προσπάθεια της, καθώς έπαθε υποθερμία στη διάρκεια της κούρσας.  

Εντυπωσιακός ήταν και ο Δημήτρης Δραζίνος, αθλητής κι αυτός του ΠΓΣ, αφού πήρε από την αρχή την πρωτοπορία και με πολύ καλές για την ηλικία του βολές στην σκοποβολή δεν απειλήθηκε μέχρι το τέλος. Σημείωσε 17.21.00, που ήταν ο ταχύτερος χρόνος όλων των κατηγοριών της διοργάνωσης και στο βάθρο τον πλαισίωσαν δύο αθλητές από το Καζακστάν, ο Αγιάν Μπεϊσενβάγιεφ (17.54.00) και ο Μεϊρλάν Ισκάκοφ (18.39.00).  

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News