Life & Arts Δευτέρα 2/08/2021, 19:01
ΣΠΟΡ

Τόκιο 2020: Χωρίς πετυχημένη προσπάθεια η πρώτη διεμφυλική αθλήτρια

Η 43χρονη απέτυχε και στις τρεις προσπάθειες

Τόκιο 2020: Χωρίς πετυχημένη προσπάθεια η πρώτη διεμφυλική αθλήτρια

Η Laurel Hubbard μπορεί να έγραψε ιστορία, ως η πρώτη διεμφυλική αθλήτρια σε Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά δεν κατάφερε να αντεπεξέλθει στις προσδοκίες των φιλάθλων της Νέας Ζηλανδίας.

Κι αυτό, διότι η 43χρονη απέτυχε και στις τρεις προσπάθειες που είχε στο αγώνισμα της άρσης βαρών γυναικών (μία στα 120 κιλά και δύο στα 125 κιλά).

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η Hubbard κατόρθωσε να γράψει ιστορία, αποτελώντας την πρώτη αθλήτρια, η οποία αγωνίστηκε ως γυναίκα ενώ είχε γεννηθεί ως άνδρας.

«Γνωρίζω ότι δεν κατάφερα να φθάσω τον στόχο που είχα θέσει για τον εαυτό μου και τον στόχο που περίμενε η χώρα μου. Αλλά είμαι πολύ χαρούμενη για όσα μου έδωσαν οι φίλαθλοι της Νέας Ζηλανδίας» δήλωσε η αθλήτρια, μετά το τέλος του αγώνα.

Δεν παρέλειψε δε, να εκφράσει την ευγνωμοσύνη της προς την Ολυμπιακή Επιτροπή της Νέας Ζηλανδίας, η οποία υποστήριξε τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες, παρά τις ποικίλες αντιδράσεις που προκλήθηκαν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Hubbard ξεκίνησε την καριέρα της ως άνδρας, σημειώνοντας επιδόσεις έως και 300 κιλών. Ωστόσο, το 2001 και σε ηλικία 23 ετών αποφάσισε να εγκαταλείψει τον αθλητισμό.

Το 2012 έκανε αλλαγή φύλου, ενώ παράλληλα έλαβε την απόφαση να επιστρέψει στην ενεργό δράση, αυτή τη φορά ως γυναίκα. Σήμερα, είναι 43 ετών, αποτελώντας -εκτός των άλλων- την 3η πιο ηλικιωμένη αρσιβαρίστρια στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News