Life & Arts Σάββατο 24/07/2021, 11:49
ΣΠΟΡ

Νέα απειλή για τους Ολυμπιακούς Αγώνες;

Νέα απειλή για τους Ολυμπιακούς Αγώνες;

Νέο χτύπημα μετά την εμφάνιση κρουσμάτων σε αθλητές και προσωπικό απειλεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες και αυτή τη φορά πρόκειται για τον κίνδυνο να χτυπήσει το Τόκιο τροπική καταιγίδα. 

Η τροπική καταιγίδα Nepartak, η οποία σχηματίστηκε νοτιοανατολικά του Τόκιο, πλησιάζει προς την Ιαπωνία και θα μπορούσε να την χτυπήσει την ερχόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία της χώρας. Οι ταχύτητες του ανέμου ενδεχομένως να φτάσουν τα 74 χιλιόμετρα την ώρα, όπως δήλωσε το Κέντρο Προειδοποίησης για τους Τυφώνες, της Πολεμικής Αεροπορίας και του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ  στη Χαβάη.

«Είναι ότι ακριβώς δεν χρειαζόταν. Μια τροπική καταιγίδα να πλήξει το Τόκιο», δήλωσε ο Τζιμ Ρούιλερ, επικεφαλής μετεωρολόγος της Energy Weather Group. 

Οι αγώνες κωπηλασίας που έχουν προγραμματιστεί να διεξαχθούν τη Δευτέρα στο Sea Forest Waterway στον κόλπο του Τόκιο έχουν μετατεθεί μια ημέρα νωρίτερα την Κυριακή. Οι αλλαγές είναι έναν «προληπτικό μέτρο», δήλωσε το Σάββατο εκπρόσωπο των Αγώνων. Οι διοργανωτές θα εξετάσουν και άλλα παρόμοια μέτρα όπως συμπλήρωσε. 

Στο Τόκιο καταγράφεται εκ νέου έξαρση των κρουσμάτων, αναγκάζοντας την κυβέρνηση να κηρύξει την ιαπωνική πρωτεύουσα σε καταστάση έκτακτης ανάγκης για τέταρτη φορά από την έναρξη της πανδημίας στις αρχές του Ιουλίου. Χθες Παρασκευή οι αρχές του Τόκιο ανέφεραν 1.359 νέα κρούσματα. 

Επί του παρόντος έχουν αναφερθεί 123 κρούσματα που σχετίζονται με τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ενώ ο αριθμός των κρουσμάτων είναι σχετικά μικρός συγκρινόμενος με τον συνολικό αριθμό των αθλητών και του προσωπικού, οι ανησυχίες για την ασφάλεια των αγώνων είναι έντονες.

Η τελετή έναρξης της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε χωρίς θεατές και επί του παρόντος οι θεατές θα παραμείνουν αποκλεισμένοι από τα γήπεδα όσο και από τις περιοχές περιφερειακά του Τόκιο, προκειμένου να αποφευχθεί η μετάδοση της πανδημίας.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News