Life & Arts Δευτέρα 12/07/2021, 22:30
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Γαλατασαράι: Εμπλοκή στο αεροδρόμιο – Επιστρέφει στην Κωνσταντινούπολη

Γαλατασαράι: Εμπλοκή στο αεροδρόμιο – Επιστρέφει στην Κωνσταντινούπολη

Eπιστρέφει στην Κωνσταντινούπολη η ποδοσφαιρικής ομάδας της Γαλατασαράι μετά το επεισόδιο που εκτυλίχθηκε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», καθώς, σύμφωνα με τις ελληνικές αρχές, οι Τούρκοι αρνήθηκαν να υποβληθούν σε τεστ κορωνοϊού.

Η τουρκική ομάδα, η οποία θα αντιμετώπιζε σε φιλική αναμέτρηση τον Ολυμπιακό, επιστρέφει στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ. Εικότερα, η «Hurriyet» σημείωσε ότι τα μοριακά τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού της τουρκικής ομάδας δεν έγιναν αποδεκτά από τις αρχές στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και μετά από δύο ώρες παραμονής στο αεροδρόμιο, αποφασίστηκε η επιστροφή στην Πόλη.

«Αφού προσγειωθήκαμε στην Αθήνα, εκπληρώσαμε όλες τις διαδικασίες που ζήτησαν οι Ελληνικές Αρχές (όπως δοκιμή PCR τις τελευταίες 72 ώρες ή ταχεία δοκιμή αντιγόνου τις τελευταίες 48 ώρες, πιστοποιητικά εμβολιασμού). Αργότερα, ένας από τους Έλληνες αξιωματούχους, με αλαζονική στάση, είπε ότι δεν αποδέχτηκαν τα τεστ PCR και ότι έπρεπε να υποβληθούν σε νέα οι παίκτες μας και όλα τα μέλη της αποστολής, παρά το γεγονός ότι υπάρχει ένα πρωτόκολλο μεταξύ των δύο χωρών. Αφού περίμενε στο αεροδρόμιο για περίπου δύο ώρες, η αποστολή μας ξεκίνησε τη διαδικασία επιστροφής στην Κωνσταντινούπολη, καθώς το πρόβλημα δεν μπορούσε να επιλυθεί με κανέναν τρόπο», ανέφερε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η Γαλατασαράι. 

Με ανακοίνωση που εξέδωσε μάλιστα η διοίκηση της Γαλατασαράι υπογράμμισε πως περιμένει μία «συγνώμη» απ’ τις ελληνικές αρχές.

Η φιλική αναμέτρηση ήταν προγραμματισμένη για την Τρίτη.

Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο φιλικός αγώνας ποδοσφαίρου μεταξύ των ομάδων του Ολυμπιακού και της Γαλατασαράι δεν γίνεται στο πλαίσιο κάποιας διεθνούς διοργάνωσης με εγκεκριμένο πρωτόκολλο εισόδου στη χώρα μας. Ως εκ του τούτου για την είσοδο της αποστολής της Γαλατασαράι εφαρμόζονται όσα προβλέπονται στην ΚΥΑ 2978/τ.Β’ 7-7-2021 και σύμφωνα με την παρ. 5 του άρθρου 3 όπου προβλέπεται ρητά ότι όλοι οι ταξιδιώτες προς Ελλάδα, ανεξαρτήτως ιθαγένειας και τρόπου εισόδου στη χώρα, υπόκεινται σε δειγματοληπτικό εργαστηριακό έλεγχο με την μέθοδο PCR ή έλεγχο με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορονοϊού covid 19 (rapid test) στη βάση υγειονομικού αλγορίθμου.

Σύμφωνα με τον ίδιο στην περίπτωση της Γαλατασαράι το QR code του PLF έδειξε υποχρεωτικό rapid test για όλους τους εισερχόμενους. Η Πολιτική Προστασία ενεργοποίησε τον μηχανισμό της, έτσι ώστε να υπάρχουν πρόσθετα συνεργεία για να μη ταλαιπωρηθεί με αναμονές η τουρκική αποστολή, η οποία όμως αρνήθηκε να υποβληθεί σε rapid test σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην ισχύουσα ελληνική νομοθεσία.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News