Life & Arts Τετάρτη 7/07/2021, 22:56
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

NBA: Θέλει να αμβλύνει την ένταση μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας

NBA: Θέλει να αμβλύνει την ένταση μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας

Παρά το γεγονός ότι οι σχέσεις των ΗΠΑ με την Κίνα είναι τεταμένες, το NBA διαμηνύει ότι ότι επιθυμεί να ενώσεις τις δύο χώρες με το προϊόν που προσφέρει. 

Ο επικεφαλής της Ομοσπονδίας, Άνταμ Σίλβερ, μιλώντας στους δημοσιογράφους έκανε λόγο για «μεγαλύτερα γεωπολιτικά ζητήματα» που αντιμετωπίζει το επαγγελματικό μπάσκετ, εξαιτίας της διαμάχης των δύο υπερδυνάμεων.

«Νομίζω ότι παραμένει σημαντικό, ειδικά όταν υπάρχουν μεγάλες εντάσεις μεταξύ των κυβερνήσεων, να ενισχύσουμετις αθλητικές, εκπαιδευτικές και πολιτιστικές σχέσεις. Το έχω πει από την αρχή. Βεβαίως, αυτό δεν σημαίνει ότι ευλογούμε ό, τι συμβαίνει στην Κίνα με οποιονδήποτε τρόπο. Είμαστε εκ βάθρων μια αμερικανική εταιρεία και συνεπώς ακολουθούμε την πολιτική της κυβέρνησης των ΗΠΑ», τόνισε ο Σίλβερ. 

Το NBA έχει ενδιαφέρον να βρει κοινό έδαφος, καθώς η παρουσία του στην Κίνα αξίζει πάνω από 5 δισ. δολάρια. Υπάρχουν συμφωνίες για τηλεοπτικά δικαιώματα ύψους 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων με την κινεζική εταιρεία τεχνολογίας Tencent. Επιπλέον, στις αρχές Ιουνίου επιτροπή του αμερικανικού Κογκρέσου κάλεσε τους αστέρες του μπάσκετ να διακόψουν τη συνεργασία με κινεζικές εταιρείες αθλητικών ειδών που χρησιμοποιούν βαμβάκι που καλλιεργείται στην περιοχή Ξιντζιάνγκ της Κίνας, εξαιτίας των καταναγκαστικών συνθηκών εργασίας που επικρατούν στην περιοχή.

Σε επιστολή της προς την ένωση παικτών του ΝΒΑ, η επιτροπή αναφέρει ότι περισσότεροι από δώδεκα παίκτες του ΝΒΑ είχαν συμφωνίες με τις εταιρείες αθλητικών ειδών ANTA, Li-Ning και Peak με έδρα την Κίνα. «Πιστεύουμε ότι οι εμπορικές σχέσεις με εταιρείες που παράγουν βαμβάκι στο Xinjiang απειλούν τη φήμη των παικτών του ΝΒΑ και το ίδιο το ΝΒΑ» αναφέρει. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News