Life & Arts Κυριακή 13/06/2021, 16:50
ΤΕΛΙΚΟΣ ROLAND GARROS

Στέφανος Τσιτσιπάς: Λύγισε στον τελικό με τον Τζόκοβιτς

Στέφανος Τσιτσιπάς: Λύγισε στον τελικό με τον Τζόκοβιτς

Σε έναν αγώνα που έσπασε καρδιές, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έδωσε μια απίστευτη μάχη αλλά τελικά ηττήθηκε με 3-2 σετ (6-2, 7-6, 3-6, 2-6 και 4-6) από τον Σέρβο επικεφαλής της παγκόσμιας κατάταξης, Νόβακ Τζόκοβιτς, στον τελικό του Ρολάν Γκαρός, σε έναν συναρπαστικό αγώνα.

Με τη νίκη του επί του Τσιτσιπά, ο Σέρβος έσπασε και την «κατάρα» που ήθελε να μην κατακτά τον τίτλο του Roland Garros o τενίστας που απέκλειε νωρίτερα τον Ράφα Ναδάλ (ο ίδιος o Τζόκοβιτς το 2015, ο Σόντερλινγκ το 2009). 

Ήδη, με την παρουσία του στον τελικό του γαλλικού ΟΠΕΝ, ο Τζόκοβιτς ξεπέρασε τον Ισπανό Ράφα Ναδάλ στις συμμετοχές σε τελικούς Grand Slam έχοντας πλέον 29 απέχοντας μόλις δύο από τον Ρότζερ Φέντερερ που μετράει 31 παρουσίες σε Major τελικούς. Ο «Νόλε» κυνηγά ένα ακόμη ρεκόρ, να κατακτήσει δηλαδή για πρώτη φορά και τα 4 Grand Slam στη σεζόν. 

Διαβάστε: Οι πρώτες δηλώσεις Τσιτσιπά μετά τη μεγάλη μάχη

Το Νο 5 της παγκόσμιας κατάταξης, Στέφανος Τσιτσιπάς, ήθελε να γίνει ο πρώτος τενίστας από τη νέα γενιά (next gen) που κατέκτησε τίτλο σε Μajor διοργάνωση, αλλά θα πρέπει να περιμένει λίγο ακόμη. Ο Τσιτσιπάς έχασε την ευκαιρία να γίνει και ο νεότερος κάτοχος (22 ετών, 305 ημερών) του τίτλου του Roland Garros μετά από τον Ναδάλ το 2005 (19 ετών, 2 ημερών).

Φέτος, σε πέντε τελικούς μέχρι στιγμής, ο Τσιτσιπάς μετρά δύο τίτλους, ενώ στην «Πόλη του Φωτός» γνώρισε μία 5η διαδοχική ήττα από τον «Τζόκο» και πλέον ο Σέρβος προηγείται με 6-2 στις μεταξύ τους «μονομαχίες». Πέρυσι, οι δυο τους είχαν βρεθεί στα ημιτελικά του Roland Garros με τον Τζόκοβιτς να νικά με 3-2 σετ τον Τσιτσιπά.

Στο αγωνιστικό μέρος, με τη γνωστή επιθετική τακτική του, με άσσους, αλλά και με εξαιρετικές άμυνες αυτή τη φορά, ο Τσιτσιπάς έδειξε ψυχικά αποθέματα στο τέλος του πρώτου σετ, όταν από το 6-5 υπέρ του Τζόκοβιτς με σετ πόιντ (6-7) έκανε το 1-0 μετά από 68 λεπτά αγώνα. Ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στο 2ο σετ χαλώντας το μυαλό του Σέρβου (2-6) που έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο.

Ο έμπειρος Τζόκοβιτς βρήκε τρόπο να διαχειριστεί την πίεση, ανέβασε την απόδοσή του εν συνεχεία και μείωσε σε 1-2 με 6-3. Ακόμη πιο εύκολα έφτασε στην ισοφάριση (2-2) ο Τζόκοβιτς (6-2) και όλα θα κρίνονταν σε 5ο και τελευταίο σετ. Το Νο 1 του κόσμου προηγήθηκε με 3-1, ο Τσιτσιπάς μείωσε σε 3-2 και 4-3, αλλά αντί να αξιοποιήσει την ευκαιρία και να ισοφαρίσει, από δικά του λάθη επέτρεψε στον Τζόκοβιτς να προσπεράσει με 5-3. Αντέδρασε πάντως, κάνοντας το 5-4 ο “Τsitsifast”.

Στο τελευταίο game, o Τσιτσιπάς πάλεψε, αλλά στο τέλος… έπεσε μαχόμενος, 6-4. 

Το χρονολόγιο του αγώνα

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε: Πώς η Ελλάδα μπαίνει στην ελίτ του παγκόσμιου τένις

Στέφανος Τσιτσιπάς: Λύγισε στον τελικό με τον Τζόκοβιτς-1

Τα highlights του αγώνα

https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=40599w17knsoeb86&playlistId=v-cc2nl98177gx-se

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News