Life & Arts Παρασκευή 11/06/2021, 19:38
ΣΠΟΡ

Σ. Τσίτσιπας: Ιστορική πρόκριση στον τελικό του Roland Garros

Σ. Τσίτσιπας: Ιστορική πρόκριση στον τελικό του Roland Garros

Ιστορική νίκη-πρόκριση στον τελικό του Ρολάντ Γκαρός, πέτυχε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, καθώς μετά από συγκλονιστική «μάχη», επικράτησε με 3-2 (6-3, 6-3, 4-6, 4-6, 6-3) σετ του Γερμανού Αλεξάντερ Σβέρεφ, σε ένα αγώνα που διήρκησε σχεδόν 3 ώρες και 40 λεπτά. 

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς γίνεται ο πρώτος αθλητής του τένις που προκρίνεται σε τελικό τουρνουά Γκραν Σλαμ και πλέον αναμένει τον νικητή από το ζευγάρι του έτερου ημιτελικού ανάμεσα στον Νόβακ Τζόκοβιτς και τον «βασιλιά» των χωμάτινων γηπέδων, τον Ισπανό Ραφαέλ Ναδάλ. 

Το παιχνίδι κρίθηκε στο 9ο γκέιμ του πέμπτου σετ, το οποίο ξεπέρασε σε διάρκεια τα 10 λεπτά και στο οποίο ο Έλληνας τενίστας νούμερο 5 στην παγκόσμια κατάταξη, έσπασε για δεύτερη φορά το σερβίς του αντιπάλου του στο εν λόγω σετ, νούμερο 6 στον κόσμο. 

Ο Έλληνας πρωταθλητής επέβαλε τον ρυθμό του στο πρώτο σετ, κερδίζοντας σχετικά εύκολα με 6-3. Στο δεύτερο, ο Ζβέρεφ προηγήθηκε με 0-3, ωστόσο ο Τσιτσιπάς με εκπληκτική ανατροπή δεν άφησε περιθώρια στον αντίπαλό του, κερδίζοντας έξι συνεχόμενα γκέιμ. 

Ακολούθησε αντεπίθεση του Γερμανού, ο οποίος πήρε τα επόμενα δύο σετ με 6-4, μετατρέποντας την αναμέτρηση σε θρίλερ και στέλνοντας το παιχνίδι σε πέμπτο σετ, που θα έκρινε τον νικητή.   

Στις δηλώσεις τους μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο Στέφανος Τσιτσιπάς εμφανώς συγκινημένος δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τη συγκίνησή του και με δάκρυα στα μάτια, σημείωσε ότι σαφώς και είναι η σημαντικότερη νίκη που έχει σημειώσει έως τώρα στην καριέρα του.

Σ. Τσίτσιπας: Ιστορική πρόκριση στον τελικό του Roland Garros-1
Φωτ. Τηλεόραση ΕΡΤ

 

Παράλληλα όμως δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη Μαρία Σάκκαρη, η οποία χθες δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό του γαλλικού Όπεν. 

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News