Life & Arts Τετάρτη 9/06/2021, 16:06
ΣΠΟΡ

Μ. Σάκκαρη: Ιστορική νίκη-πρόκριση στους 4 του Roland Garros

Για την Ελλάδα η πρόκριση της Σάκκαρη είναι διπλά ιστορική

Μ. Σάκκαρη: Ιστορική νίκη-πρόκριση στους 4 του Roland Garros

Ιστορική νίκη πέτυχε η Μαρία Σάκκαρη, καθώς με την επικράτησή της με 2-0 σετ επί της Ίγκα Σβιάτεκ, προκρίθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα της στα ημιτελικά σε τουρνουά Γκραν Σλαμ. 

Για την Ελλάδα η πρόκριση της Σάκκαρη είναι διπλά ιστορική, καθώς μετά την χθεσινή πρόκριση του Στέφανου Τσιτσιπά στους 4 για το ίδιο τουρνουά, είναι η πρώτη φορά που δύο τενίστες βρίσκονται ταυτόχρονα στα ημιτελικά ενός τουρνουά Γκραν Σλαμ. 

Η Ελληνίδα τενίστρια νούμερο 18 στον κόσμο επικράτησε με 2-0 σετ της αντιπάλου της -που βρίσκεται στο νούμερο 9 της παγκόμιας κατάτταξης- (6-4, 6-4) στον σημερινό προημιτελικό και πλέον θα αντιμετωπίσει στους τέσσερις του γαλλικού όπεν την Τσέχα, Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα (νούμερο 33), η οποία επίσης προκρίνεται για πρώτη φορά στην καριέρα της στους 4 σε τουρνουά Γκραν Σλαμ.

Η Τσέχα τενίστρια είναι περισσότερο γνωστή για τα κατορθώματά της στον διπλό γυναικών, όπου έχει κατακτήσει Ρολάν Γκαρός και Γουίμπλετον και βρίσκεται στο νούμερο 9 της παγκόσμιας κατάταξης. Επί του παρόντος το μομέντουμ μοιάζει να είναι με την Ελληνίδα τενίστρια, αφού έχει αποκλείσει και τις δύο φιναλίστ του περυσινού τελικού. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News