Life & Arts Πέμπτη 13/05/2021, 13:55
ΣΠΟΡ

Champions League: Στο Πόρτο μεταφέρθηκε ο τελικός της 29ης Μαΐου 

H απόφαση πάρθηκε προκειμένου οι φίλαθλοι των δύο αγγλικών ομάδων να μπορέσουν να παρευρεθούν στο γήπεδο

Champions League: Στο Πόρτο μεταφέρθηκε ο τελικός της 29ης Μαΐου 

Η αλλαγή της πόλης που θα φιλοξενήσει τον φετινό τελικό του Champions League στις 19 Μαΐου έγινε τελικά πραγματικότητα, καθώς όπως ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου σήμερα Πέμπτη, εντέλει θα διεξαχθεί στην πόλη Πόρτο της Πορτογαλίας. 

Όπως αναφέρει η UEFA στην ανακοίνωσή της, η απόφαση αυτή πάρθηκε προκειμένου οι φίλαθλοι των δύο αγγλικών ομάδων της Μάντσεστερ Σίτι και της Τσέλσι, που θα διεκδικήσουν το τρόπαιο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, να μπορέσουν να παρευρεθούν στο γήπεδο. 

Ο φετινός τελικός ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί στην Κωνσταντινούπολη στο Ολυμπιακό Στάδιο Ατατούρκ, ωστόσο την περασμένη εβδομάδα η Βρετανία τοποθέτησε την Τουρκία στην κόκκινη λίστα με τις χώρες όπου δεν επιτρέπεται στους Βρετανούς να ταξιδεύουν. 

Η απόφαση αυτή της βρετανικής κυβέρνησης σημαίνει ότι οι φίλοι των δύο ομάδων, δεν θα μπορούσαν να παρακολουθήσουν τον «αγγλικό» τελικό, κάτι που θα τους δοθεί ευκαιρία να το κάνουν στις 29 Μαΐου στο γήπεδο Ντραγκάο στο Πόρτο, την έδρα της ομώνυμης πορτογαλικής ομάδας, δις «εστεμμένη» με το Champions League.  

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της UEFA, κάθε ομάδα θα λάβει 6.000 εισιτήρια τα οποία αναμένεται να τεθούν προς πώληση από σήμερα, ενώ ακόμη δεν έχει εξακριβωθεί ο ακριβής αριθμός των φιλάθλων που θα παρακολουθήσουν τον τελικό, ο οποίος υπενθυμίζεται ότι πέρυσι διεξήχθη δίχως την παρουσία φιλάθλων.

 
Η Πορτογαλία έχει τοποθετηθεί από τη βρετανική κυβέρνηση στην πράσινη λίστα και από τις 17 Μαΐου οι Βρετανοί θα μπορούν να ταξιδεύουν σε αυτήν, την ώρα που η χώρα της Ιβηρικής Χερσονήσου ετοιμάζεται να άρει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς και να υποδεχθεί τους τουρίστες. 

Όπως αναφέρει το Reuters επικαλούμενο Τούρκους αξιωματούχους, η Τουρκία αναμένεται να φιλοξενήσει τον τελικό του 2023, στην επέτειο της εκατονταετίας από την ίδρυση της Δημοκρατίας της. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News