Life & Arts Κυριακή 9/05/2021, 17:17
ΣΠΟΡ

Μαν. Γιουνάιτεντ: Έχασε χορηγία 200 εκατ. λιρών ελέω European Super League

Το σχέδιο για τη δημιουργία του νέου πρωταθλήματος με τους πλουσιότερους συλλόγους της Ευρώπης κατέρρευσε

Μαν. Γιουνάιτεντ: Έχασε χορηγία 200 εκατ. λιρών ελέω European Super League

Το τίμημα της πρόθεσης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να συμμετάσχει στη European Super League, αποδεικνύεται ιδιαίτερα βαρύ, καθώς μετά την εισβολή των φιλάθλων στο γήπεδο Ολντ Τράφορντ που οδήγησε στην αναβολή του ντέρμπι με τη Λίβερπουλ, έχασε μια χορηγία για τον ίδιο λόγο αξίας 200 εκατ. λιρών, όπως αναφέρει η εφημερίδα Observer.

Η THG με έδρα το Μάντσεστερ επρόκειτο να διαφημίσει το προϊόν της Myprotein στις εμφανίσεις των παικτών, μια συνεργασία που επρόκειτο να ξεκινήσει τον ερχόμενο Ιούλιο.

Την Παρασκευή όμως η εταιρεία αποφάσισε να εγκαταλείψει το εγχείρημα, εξαιτίας ανησυχιών ότι η συμφωνία ενδέχεται να οδηγήσει σε μποϊκοτάζ των προϊόντων της από τους φίλους της ομάδας, όπως σημειώνει το δημοσίευμα. 

Το σχέδιο για τη δημιουργία του νέου πρωταθλήματος με τους πλουσιότερους συλλόγους της Ευρώπης κατέρρευσε λίγες μόνο ημέρες μετά την ανακοίνωσή του, καθώς οι ομάδες αποσύρθηκαν μετά το κύμα έντονων αντιδράσεων από φιλάθλους, πολιτικούς, ακόμη και από τους ίδιους τους παίκτες.

Οι φίλαθλοι δεν έχουν μείνει μόνο στις διαμαρτυρίες, καθώς έχουν αρχίσει επίσης να στοχεύουν τους χορηγούς των ομάδων. Μια ομάδα στο διαδίκτυο ξεκίνησε εκστρατεία εναντίον των μεγαλύτερων εταιρειών που συνεργάζονται με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όπως η Adidas, η TAG Heuer και η σοκολατοποιΐα Cadbury.

Η εφημερίδα αναφέρει επίσης, ότι στην THG υπήρξε προβληματισμός ότι ενδεχομένως να ερχόταν αντιμέτωπη με διαμαρτυρίες, εάν το Myprotein εμφανιζόταν στα ρούχα της ομάδας.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News