Life & Arts Σάββατο 8/05/2021, 22:15
ΣΠΟΡ

European Super League: Τρεις ομάδες παραμένουν «αμετανόητες»

Η European Super League προκάλεσε την οργή και τις διαμαρτυρίες των οπαδών

European Super League: Τρεις ομάδες παραμένουν «αμετανόητες»

«Αμετανόητοι» παραμένουν τρεις κορυφαίοι ευρωπαϊκοί ποδοσφαιρικοί σύλλογοι αναφορικά με τα σχέδια της European Super League, δηλώνοντας οι διοικήσεις τους ότι είναι έτοιμες να επανεξετάσουν το εγχείρημα, το οποίο εγκαταλείφθηκε εν «μία νυκτί» από την πλειοψηφία των ομάδων, μετά τις οργισμένες αντιδράσεις των οπαδών τους.

«Είμαστε έτοιμες να επανεξετάσουμε την προτεινόμενη προσέγγιση, όπως απαιτείται», ανέφεραν η Μπαρτσελόνα, η Γιουβέντους και η Ρεάλ Μαδρίτης με κοινή τους ανακοίνωση.

Οι τρεις σύλλογοι καταδίκασαν επίσης τις «απαράδεκτες πιέσεις, απειλές και τα αδικήματα από τρίτους προκειμένου να εγκαταλείψουν το εγχείρημα» και δήλωσαν πρόθυμοι να συζητήσουν «τις πιο κατάλληλες λύσεις για τη βιωσιμότητα ολόκληρης της οικογένειας του ποδοσφαίρου», όπως σημειώνουν στην από κοινού ανακοίνωσή τους.

Η δήλωση αυτή έρχεται μια μέρα αφότου οι υπόλοιπες εννέα ιδρυτικές ομάδες, οι οποίες αποχώρησαν, δήλωσαν ότι ήταν λάθος η κίνηση αυτή και δεσμεύθηκαν να συμμετάσχουν στις διοργανώσεις της UEFA. 

Η European Super League προκάλεσε την οργή και τις διαμαρτυρίες των οπαδών, ιδιαίτερα στο Ηνωμένο Βασίλειο και δέχτηκε ευρεία κριτική από τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον έως τον πρίγκιπα Γουίλιαμ. Την προηγούμενη Κυριακή οι οπαδοί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εισέβαλαν στο γήπεδο Ολντ Τράφορντ για να διαμαρτυρηθούν για την απόφαση των Αμερικανών ιδιοκτητών του συλλόγου να υποστηρίξουν τη διοργάνωση, προκαλώντας την αναβολή του ντέρμπι με τη Λίβερπουλ.

«Γνωρίζουμε πλήρως το πλήθος των αντιδράσεων για την πρωτοβουλία της European Super League και κατά συνέπεια, την ανάγκη να σκεφτούμε τους λόγους για κάποιες από αυτές», καταλήγει η ανακοίνωση.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News