Life & Arts Σάββατο 8/05/2021, 15:10
CHAMPIONS LEAGUE

Αγγλία: Συνομιλίες με την UEFA για μεταφορά του τελικού του Champions League

Προκαταρκτικές συνομιλίες για η μεταφορά των τελικών πλέι οφ της FA

Αγγλία: Συνομιλίες με την UEFA για μεταφορά του τελικού του Champions League

Σε συνομιλίες με την UEFA βρίσκεται η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Αγγλίας (FA), αναφορικά με τη μεταφορά του τελικού ποδοσφαίρου του Champions League από την Τουρκία στην Αγγλία τον Ιούνιο, εξαιτίας της ευρείας εξάπλωσης της Covid-19 στη γείτονα, όπως δήλωσε χθες Παρασκευή ο υπουργός Μεταφορών του Ηνωμένου Βασιλείου Γκραντ Σαπς Shapps.

Η Μάντσεστερ Σίτι και η Τσέλσι θα αναμετρηθούν σε έναν «αγγλικό» τελικό στις 29 Μαΐου στην Κωνσταντινούπολη, ωστόσο ο Σάπς έδωσε χθες εντολή στους οπαδούς των δύο ομάδων να μην ταξιδέψουν στην Τουρκία, από τη στιγμή που συμπεριλήφθηκε στην κόκκινη λίστα με τις χώρες του Ηνωμένου Βασιλείου με τις χώρες που θεωρούνται επικίνδυνες. Οι Βρετανοί που θα εισέρχονται στο Ηνωμένο Βασίλειο από χώρες της λίστας αυτής, θα πρέπει να τίθενται σε καραντίνα σε ξενοδοχείο για 10 ημέρες, με το κόστος ύψους 1.750 λιρών να καλύπτεται από τους ίδιους.

«Η FA βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις με την UEFA. Είμαστε πολύ ανοιχτοί για διοργάνωση του τελικού, όμως είναι τελικά είναι απόφαση της UEFA», δήλωσε ο Σαπς σε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή.

«Η UEFA μόλις έμαθε ότι η Τουρκία έχει συμπεριληφθεί στην κόκκινη λίστα και χρειαζόμαστε λίγο χρόνο για να σκεφτούμε το θέμα», δήλωσε εκπρόσωπος της UEFA στην εφημερίδα The Guardian.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Daily Telegraph, έχουν διεξαχθεί ήδη προκαταρκτικές συνομιλίες για η μεταφορά των τελικών πλέι οφ της Αγγλικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου από το γήπεδο Γουέμπλεϊ, οι οποίοι είναι προγραμματισμένοι για το ίδιο Σαββατοκύριακο με τον τελικό του Champions League, ούτως ώστε το γήπεδο να φιλοξενήσει τον τελικό.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News