Life & Arts Κυριακή 25/04/2021, 13:43
ΣΠΟΡ

Ποδόσφαιρο: Ποια άλλα «super» εγχειρήματα είναι ήδη στα σκαριά

Ποδόσφαιρο: Ποια άλλα «super» εγχειρήματα είναι ήδη στα σκαριά

Η πρωτοβουλία για την ευρωπαϊκή Super Leageu μπορεί να μία ταχύτατη, δραματική κατάρρευση, αλλά δεν σημαίνει το τέλος των δραστικών προτάσεων για το δημοφιλέστερο ομαδικό άθλημα στον κόσμο, σχολιάζει το Reuters μέσα από τη στήλη του Breakingviews. 

To status quo του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος επιβίωσε μίας μεγάλης πρόκλησης από 12 αγγλικούς, ιταλικούς και ισπανικούς συλλόγους, που ανακοίνωσαν ότι σπάνε τους δεσμούς με αυτό, για να επιστρέψουν 48 ώρες αργότερα. Η διατήρηση του status quo, ωστόσο, δεν είναι ο στόχος του προέδρου της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, ο οποίος έχει κρατήσει ένα χαμηλό προφίλ τις τελευταίες ημέρες, αλλά παραμένει αποφασισμένος για μεγάλες αλλαγές. 

«Πρέπιε να είμαστε ανοιχτοί σε όλους, στα πάντα, σε κάθε ιδέα» είπε τον περασμένο μήνα, όταν ρωτήθηκε εάν το Μουντιάλ θα πρέπει να γίνεται κάθε δύο αντί για κάθε τέσσερα χρόνια. Την περασμένη εβδομάδα σε μία σπάνια επίδειξη ενότητας με τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Σέφεριν, εκφράζοντας την αποδοκιμασία του για την πρωτοβουλία των 12. Αλλά οι πιο αποκαλυπτικές δηλώσεις του του Ινφαντίνο για την ιδέα της Super League είχαν έρθει πέρυσι, όταν ακόμη κυκλοφορούσαν απλώς φήμες της ιδέας.

«Ως πρόεδρος της Fifa ενδιαφέρομαι για το Club World Cup, όχι για την Super League» είχε πει τον περασμένο Οκτώβριο. Ο Ελβετός πιστεύεις σε μία διοργάνωση της ελίτ, στην οποία οι κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης θα ανταγωνίζονται τις κορυφαίες της Αργεντινής, της Βραζιλίας και άλλων χωρών ανά τον κόσμο, προσελκύοντας τεράστιο κοινό. Μία τέτοια διοργάνωση θα έφερνε έξτρα έσοδα στη Fifa, αλλά και στις μεγάλες ποδοσφαιρικές ομάδες. 

«Για εμένα δεν είναι Μπάγερν εναντίον Λίβερπουλ, αλλά Μπάγερν εναντίον Μπόκα Τζούνιορς. Η Λίβερπουλ έχει 180 εκατομμύρια οπαδούς στον κόσμο. 5 εκατομμύρια στην Αγγλία και 175 εκατομμύρια ανά τον κόσμο» εξήγησε. 

Στο τραπέζι έχει πέσει και η ιδέα μίας αφρικανικής Super League με τις 20 κορυφαίες ομάδες της μαύρης ηπείρου. 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News