Business & Finance Δευτέρα 2/11/2020, 20:42
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μεσούτ Οζίλ: Από το γήπεδο στον… χρηματοπιστωτικό κλάδο

Μεσούτ Οζίλ: Από το γήπεδο στον… χρηματοπιστωτικό κλάδο

Έτοιμος για το επόμενο επαγγελματικό του βήμα εμφανίζεται ο Μεσούτ Οζίλ, ο οποίος επιθυμεί να ξεκινήσει μια νέα φιλόδοξη καριέρα, αυτή τη φορά στον χρηματοπιστωτικό κλάδο.

Ο Γερμανός μέσος, ο οποίος αγωνίζεται στην Άρσεναλ, ανέλαβε πόστο στρατηγικού συμβούλου σ’ ένα αμερικανικό fund κεφαλαίων, ονόματι Class 5 Global, το οποίο εδρεύει στο Σαν Φρανσίσκο.

Άλλωστε, δεν είναι ο πρώτος αθλητής, παγκόσμιας εμβέλειας, ο οποίος στρέφεται στον χρηματοπιστωτικό κλάδο, προκειμένου να βγάλει τα… προς το ζην. Αντίστοιχη διαδρομή είχαν διαγράψει στο παρελθόν ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, η Σερένα Γουίλιαμς, ο Κέβιντ Ντουράντ και ο Καρμέλο Άντονυ. 

Ο 32χρονος ποδοσφαιριστής, ο οποίος έχει χριστεί παγκόσμιος πρωταθλητής με την εθνική ομάδα της Γερμανίας το 2014, έχει κατακτήσει -μεταξύ άλλων- ένα κύπελλο Γερμανίας με τη Βέρντερ Βρέμης, ένα πρωτάθλημα και ένα κύπελλο Ισπανίας με τη Ρεάλ Μαδρίτης και ένα κύπελλο Αγλίας με τη νυν ομάδα του, την Άρσεναλ.

Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, η πορεία της ποδοσφαιρικής του καριέρας είναι καθοδική, κάτι το οποίο αποτυπώνεται τόσο στον αριθμό των συμμετοχών όσο και στον αριθμό των γκολ που πετυχαίνει.

Έτσι, η Class 5 Global φαίνεται ότι αποτελεί το κατάλληλο σκαλοπάτι για το επόμενο επαγγελματικό του βήμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη εταιρεία δραστηριοποιείται στη συγκέντρωση κεφαλαίων, με στόχο τη χρηματοδότηση startup επιχειρήσεων σε αναδυόμενες χώρες.

Πάντως, οι λάτρεις του ποδοσφαίρου δεν πρέπει να ανησυχούν, καθώς ο Γερμανός, με τουρκικές ρίζες, θα συνεχίσει να αγωνίζεται και φέτος στην ομάδα του Λονδίνου.

Με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News