Life & Arts Τετάρτη 17/11/2021, 20:47
ΥΓΕΙΑ

Κυριακίδου: Κοινό σχέδιο για την αντιμετώπιση του καρκίνου για πρώτη φορά στην Ε.Ε.

Κυριακίδου: Κοινό σχέδιο για την αντιμετώπιση του καρκίνου για πρώτη φορά στην Ε.Ε.

«Μαζί είμαστε πιο δυνατοί ενάντια στον καρκίνο» τόνισε η επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων, Στέλλα Κυριακίδου μιλώντας στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο για τον Καρκίνο. Η κ. Κυριακίδου ανέφερε ότι για πρώτη φορά στην ΕΕ, υπάρχει κοινό σχέδιο για την αντιμετώπιση του καρκίνου, σημειώνοντας ότι «πρόκειται για ένα σχέδιο που είναι φιλόδοξο και έχει ξεκάθαρους στόχους πολιτικής και σημαντική χρηματοδότηση για να επιτευχθεί η φιλοδοξία και οι στόχοι».

Επίσης, επισήμανε ότι η ολοκληρωμένη προσέγγισή του σχεδίου, σημαίνει ότι καλύπτεται όλη η διαδρομή της ασθένειας μέσα από τους βασικούς πυλώνες του, «την πρόληψη, την έγκαιρη ανίχνευση, τη διάγνωση και τη θεραπεία και την ποιότητα ζωής». 

«Από τη μία πλευρά, επιδιώκουμε να μειώσουμε τις ανισότητες μεταξύ και εντός των κρατών μελών και μεταξύ πληθυσμιακών ομάδων, ενώ από την άλλη πλευρά επιδιώκουμε να αξιοποιήσουμε τη δυναμική που έχει η έρευνα και η καινοτομία έχει να προσφέρει» προσέθεσε η Στέλλα Κυριακίδου. 

Παράλληλα, ανέφερε ότι «το ευρωπαϊκό σχέδιο καταπολέμησης του καρκίνου αποτελεί βασική προτεραιότητα για τη δημόσια υγεία. Είναι ένας από τους θεμελιώδεις πυλώνες μιας ισχυρής Ευρωπαϊκής Ένωσης Υγείας».  

«Ο οδικός χάρτης υλοποίησης του σχεδίου, θα μας βοηθήσει να χαράξουμε μια πορεία προς ένα μέλλον χωρίς καρκίνο, προσφέροντας φροντίδα και θεραπεία υψηλής ποιότητας σε όλους» τόνισε η ευρωπαία επίτροπος.

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News