Life & Arts Σάββατο 13/11/2021, 10:28
ΥΓΕΙΑ

Δήμος Αθηναίων: Σειρά δράσεων και ενεργειών κατά του διαβήτη

Δήμος Αθηναίων: Σειρά δράσεων και ενεργειών κατά του διαβήτη

Η Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη καθιερώθηκε κάθε χρόνο στις 14 Νοεμβρίου για να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τον πληθυσμό σχετικά με τους τρόπους αντιμετώπισης της συγκεκριμένης πάθησης. Ο φετινός εορτασμός, όμως, είναι ιδιαίτερος, καθώς συμπληρώνονται 100 χρόνια από την ανακάλυψη της ινσουλίνηςη οποία έχει σώσει αμέτρητες ανθρώπινες ζωές και έχει αλλάξει ριζικά την αντιμετώπιση του διαβήτη.

Με στόχο την επαγρύπνηση του κοινού για τα αίτια και τα συμπτώματα της νόσου, την έγκυρη διάγνωση αλλά και την βελτίωση της υγείαςτης περίθαλψης και της ποιότητας ζωής των ατόμων με Διαβήτη τύπου 1ο Δήμος Αθηναίων και η Διεύθυνση Δημοτικών Ιατρείων & Δημόσιας Υγείας, σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Αγώνα κατά του Νεανικού Διαβήτη (Π.Ε.Α.Ν.Δ), διοργανώνουν σειρά δράσεων και ενεργειών.

Ο Δήμος Αθηναίων ενισχύει το “πλέγμα” ενημέρωσης και προστασίας του πληθυσμού, διευρύνοντας τις υπηρεσίες που προσφέρει στους κατοίκους της πόλης στα δημοτικά ιατρεία. Σε συνεργασία με την Π.Ε.Α.Ν.Δ, παιδίατροι – παιδοδιαβητολόγοι του φορέα εξειδικευμένοι στον Διαβήτη τύπου 1θα επισκέπτονται σε σταθερή μηνιαία βάση τα Δημοτικά Ιατρεία της Αθήνας, με σκοπό να εξετάζουν δωρεάν, μετά από παραπομπή των παιδιάτρωνπεριστατικά για τα οποία υπάρχει υποψία διαβήτη ή παιδιά που έχουν διαγνωστεί και χρειάζονται παρακολούθηση

Επιπλέον, οι γονείς που επισκέπτονται τα δημοτικά ιατρεία της πόλης θα λαμβάνουν ενημερωτικά έντυπα με χρήσιμες πληροφορίες για το Διαβήτη τύπου 1,  ενώ στις οθόνες που βρίσκονται στις αίθουσες αναμονής θα πραγματοποιείται προβολή σχετικού ενημερωτικού σπότ.

Το σιντριβάνι της Ομόνοιας φωταγωγείται στα χρώματα του διαβήτη

Την Κυριακή 14 Νοεμβρίου, με τη δύση του ηλίου, το εμβληματικό σιντριβάνι της Ομόνοιας θα «ντυθεί» με το μπλε χρώμα του διαβήτη, στέλνοντας το μήνυμα της ενότητας στην παγκόσμια μάχη για την αντιμετώπιση της νόσου, με την όποια ζουν σήμερα περίπου 1 εκατομμύριο συνάνθρωποι μας στην Ελλάδα. 

Ταυτόχρονα με την φωταγώγηση του σιντριβανιού, ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης θα κηρύξει την έναρξη της καμπάνιας της Πανελλήνιας Ένωσης Αγώνα κατά του Νεανικού Διαβήτη (Π.Ε.Α.Ν.Δ.) «Ζω τη ζωή μ΄ένα τραγούδι», καμπάνια που αποσκοπεί σε ένα σημαντικό σκοπό για το Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1.

Η φωταγώγηση του σιντριβανιού θα συνοδευτεί από τη μετάδοση μηνυμάτων που θα απευθύνουν ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, η Πρόεδρος της ΠΕΑΝΔ Σοφία Μανέα και ο Αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας και Δημοτικών Ιατρείων Μανόλης Καλαμπόκας.

Τέλος, στις 29 Νοεμβρίου ο Δήμος Αθηναίων θα φιλοξενήσει στο Σεράφειο Κολυμβητήριο συνέντευξη τύπου της Π.Ε.Α.Ν.Δ, όπου σε συνεργασία με τη μεγαλύτερη δισκογραφική εταιρεία της Ελλάδας, την Panik Records, θα παρουσιαστεί  ένα νέο τραγούδι αφιερωμένο στα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1.

Η συνεργασία αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου για μία νόσο με ανησυχητικά αυξανόμενη συχνότητα εμφάνισης παγκοσμίως, η οποία μάλιστα προσβάλλει κατά κύριο λόγο το πιο πολύτιμο μέρος της κοινωνίας μας, τα παιδιά και τους νέους.

Σχετικά με τις νέες εξειδικευμένες παιδιατρικές υπηρεσίες που παρέχονται από τα Δημοτικά ιατρεία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τα παρακάτω τηλέφωνα:

1ο Πολυδύναμο Κέντρο – Δημοτικό Ιατρείο – Καλφοπούλειο Υγειονομικό Κέντρο

Διεύθυνση: Σόλωνος 78, Αθήνα

Τηλέφωνο: 210 3626587

2ο Πολυδύναμο Κέντρο – Δημοτικό Ιατρείο Νέου Κόσμου

Διεύθυνση: Φανοσθένους και Φρειδερίκου Σμιθ

Τηλέφωνο: 210 9239865

6ο Πολυδύναμο Κέντρο – Δημοτικό Ιατρείο Κυψέλης

Διεύθυνση: Χανίων 4β

Τηλέφωνο: 210 8836200

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News