Life & Arts Πέμπτη 7/10/2021, 21:44
ΥΓΕΙΑ

ΗΠΑ: Αύξηση του κόστους υγειονομικής περίθαλψης για το 1/3 των εργαζομένων

ΗΠΑ: Αύξηση του κόστους υγειονομικής περίθαλψης για το 1/3 των εργαζομένων

Το ένα τρίτο των εργαζόμενων Αμερικανών είδε το κόστος υγειονομικής τους περίθαλψης να αυξάνεται φέτος, σύμφωνα με έρευνα του Employee Benefit Research Institute (EBRI – Iνστιτούτου Ερευνών για τα Ωφέλη των Εργζομένων).

Οι αυξήσεις αυτές ανάγκασαν κάποιους εργαζομένους να περιορίσουν τις συνεισφορές τους σε συνταξιοδοτικά προγράμματα, να καθυστερήσουν να επισκεφθούν τον γιατρό, να αυξήσουν το χρέος στις πιστωτικές τους κάρτες ή να βάλουν χέρι στις καταθέσεις τους. 

Τέσσερις στους 10 ανέφεραν ότι δυσκολεύθηκαν να πληρώσουν λογαριασμούς ή να καλύψουν βασικά έξοδα, σύμφωνα πάντα με την έρευνα. Πρόκειται για ποσοστό αυξημένο από το 29% του 2020. 

«Είναι αναμφισβήτητα άκρως ανησυχητικό εάν οι εργαζόμενοι αναγκαστούν να μειώσουν τις δαπάνες τους σε διατροφή ή για θέματα υγείας», αναφέρει ο Πολ Φρόνστιν, διευθυντής του τμήματος ερευνών υγείας του EBRI. 

Η έρευνα έγινε σε ένα δείγμα 2.016 Αμερικανών εργαζομένων ηλικίας 21 έως 64 ετών από τις 7 έως τις 27 Ιουλίου. 

Σε ορισμένες περιπτώσεις, ωστόσο, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το ένα-τρίτο των εργαζομένων ανέφερε αυξημένο κόστος υγειονομικής περίθαλψης για φέτος. Οι Αμερικανοί χρησιμοποιούν περισσότερες υπηρεσίες υγείας σε σχέση με πέρυσι, όταν πολλές υπηρεσίες έκλεισαν λόγω κορωνοϊού. 

Το 2020, το κόστος υγειονομικής περίθαλψης στις ΗΠΑ μειώθηκε 4,2% από τα επίπεδα του 2019, σύμφωνα με δείκτη που παρακολουθεί τις ιατρικές υπηρεσίες της εταιρείας συμβούλων Milliman. Πρόκειται για την πρώτη μείωση που παρουσιάζει στα χρονικά του ο συγκεκριμένος δείκτης. 

Το κόστος υγειονομικής περίθαλψης αναμένεται να αυξηθεί 8,4% φέτος (στα 28.256 δολάρια) συγκριτικά με πέρυσι, σύμφωνα με τη Milliman. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News