Life & Arts Τρίτη 13/07/2021, 22:15
ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

Σύψας: Προειδοποίηση για 15.000 έως 20.000 κρούσματα τον Αύγουστο

Σύψας: Προειδοποίηση για 15.000 έως 20.000 κρούσματα τον Αύγουστο

Προειδοποίηση ότι η επιδημία θα κλιμακωθεί απότομα και γρήγορα, απηύθυνε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ Νίκος Σύψας, διαμηνύοντας ότι εάν συνεχιστεί η εκθετική τάση, τον Αύγουστο ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού δεν αποκλείεται να φτάσει τα 15.000 έως 20.000. 

Το μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων ανέφερε ότι σύντομα θα βλέπουμε τα κρούσματα να διπλασιάζονται κάθε εβδομάδα ή ενδεχομένως και πιο νωρίς, γεγονός που σημαίνει ότι θα μπούμε στην λεγόμενη εκθετική φάση, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Μίλησε δε, για κορύφωση της πανδημίας με πολλές χιλιάδες κρούσματα κάθε μέρα περί τα μέσα με τέλη Αυγούστου. «Ασφαλώς δεν μπορώ να κάνω προβλέψεις αλλά μιλάμε για πολλές χιλιάδες κρούσματα, δεν μιλάμε για μικρό νούμερο», είπε και δεν απέκλεισε ότι μπορεί τα νούμερα να γίνουν της τάξης των 15.000-20.000 κρουσμάτων.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κ. Σύψας ανέφερε πως αν είχε εμβολιαστεί το 80% του πληθυσμού, αυτή στιγμή δεν θα μιλούσαμε για πανδημία. Εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους δεν παρατηρείται μεγάλη πίεση στο σύστημα υγείας προς το παρόν, ανέφερε ότι πλέον προσβάλλονται κυρίως νέοι, οι οποίοι εμφανίζουν μικρότερες πιθανότητες να εισαχθούν σε νοσοκομείο.

Ωστόσο, τόνισε ότι όσο διασπείρεται ο ιός, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να νοσήσουν ανεμβολίαστοι άνω των 50 ετών. Επέμεινε, δε, ότι τους επόμενους μήνες όλοι οι ανεμβολίαστοι θα μολυνθούν.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News