Life & Arts Δευτέρα 12/07/2021, 22:48
ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

Ισραήλ: Αρχίζει τρίτη δόση του εμβολίου της Pfizer σε ενήλικες με υποκείμενα νοσήματα

Ισραήλ: Αρχίζει τρίτη δόση του εμβολίου της Pfizer σε ενήλικες με υποκείμενα νοσήματα

Το Ισραήλ θα αρχίσει να χορηγεί τρίτη δόση του εμβολίου BioNTech/Pfizer κατά του κορωνοϊού από αυτή την εβδομάδα, σε ενηλίκους με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, αποτελώντας την πρώτη χώρα στον κόσμο, που προσφέρει επισήμως ενισχυτική δόση. 

Η κίνηση αυτή επιβεβαιώθηκε σήμερα από το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ, την ώρα που οι υγειονομικές αρχές σε ΗΠΑ και Ευρώπη εξετάζουν την ανάγκη ενίσχυσης των εμβολίων. Πριν από ένα μήνα, η Βρετανία υποστήριξε υπό προϋποθέσεις μία εκστρατεία ενισχυτικής δόσης στους ήδη εμβολιασμένους με δύο δόσεις από το Σεπτέμβριο. Η Pfizer ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι θα ζητήσει από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές να εγκρίνουν την ενισχυτική δόση.  

Και κάποιες άλλες χώρες που βασίζονται στα κινεζικά εμβόλια έχουν προσφέρει ενισχυτικές δόσεις. 

Να σημειωθεί ότι τα νέα κρούσματα από τη μετάλλαξη Δέλτα του κορωνοϊού αυξάνονται με ραγδαίο ρυθμό στο Ισραήλ, με τις μολύνσεις να ξεπερνούν τις 400 ημερησίως, μετά από πολλές εβδομάδες στη διάρκεια των οποίων τα νούμερα ήταν μονοψήφια. Ωστόσο, μόλις οι 47 από 4.000 ενεργείς περιπτώσεις νέων λοιμώξεων είναι σοβαρές, με τους επιστήμονες να υποστηρίζουν ότι οι δύο δόσεις του εμβολίου της Pfizer συνεχίζουν να παρέχουν ισχυρή προστασία. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από FT

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News