Life & Arts Παρασκευή 3/03/2023, 07:15
ΥΓΕΙΑ

ΗΠΑ: «Άκυρο» στον Έλον Μασκ για δοκιμές τσιπ εγκεφάλου σε ανθρώπους 

ΗΠΑ: «Άκυρο» στον Έλον Μασκ για δοκιμές τσιπ εγκεφάλου σε ανθρώπους 

Τουλάχιστον τέσσερις φορές από το 2019, έχει προβλέψει ο Έλον Μασκ, ότι η εταιρεία ιατρικών συσκευών του, Neuralink, θα ξεκινήσει σύντομα δοκιμές σε ανθρώπους ενός επαναστατικού εμφυτεύματος εγκεφάλου για τη θεραπεία δύσκολων καταστάσεων όπως η παράλυση και η τύφλωση.

Ωστόσο, η εταιρεία, που ιδρύθηκε το 2016, δεν ζήτησε άδεια από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) παρά στις αρχές του 2022, όταν και ο οργανισμός απέρριψε την αίτηση, όπως ανέφεραν υπάλληλοί της στο Reuters. 

Σύμφωνα με την υπηρεσία, η εταιρεία, θα πρέπει πρώτα να αντιμετωπίσει δεκάδες ζητήματα πριν ξεκινήσουν οι δοκιμές. 

Μέσα σε αυτά συγκαταλέγεται η μπαταρία λιθίου της συσκευής, η δυνατότητα τα μικροσκοπικά καλώδια του εμφυτεύματος να μεταφερθούν σε άλλες περιοχές του εγκεφάλου, καθώς και το εάν και κατά πόσο, μπορεί να αφαιρεθεί η συσκευή χωρίς να βλάψει τον ιστό του εγκεφάλου.

Ένα χρόνο μετά την άρνηση, η Neuralink εξακολουθεί να εργάζεται για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα, αν και άτομα που εργάζονται εκεί δεν φαίνεται να είναι αισιόδοξα, παρά τα λεγόμενα του Μασκ ότι η εταιρεία θα εξασφαλίσει την έγκριση του FDA την άνοιξη.

Πρέπει να σημειωθεί πως τέτοιες απορρίψεις του FDA δεν σημαίνουν ότι μια εταιρεία θα αποτύχει τελικά να κερδίσει την έγκριση του οργανισμού για δοκιμές σε ανθρώπους. Ωστόσο, είναι ενδεικτικές των ανησυχιών από μεριάς του οργανισμού και δυσκολεύει τα επακόλουθα αιτήματα για δοκιμαστική έγκριση. 

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Ο Έλον Μασκ βρήκε τον διάδοχό του στο Twitter; Ποιος είναι ο Στιβ Ντέιβις

Tesla: Πως θα κρατήσει το προβάδισμα στο σημερινό ανταγωνισμό

Μασκ: Η Τεχνητή Νοημοσύνη είναι από τους μεγαλύτερους κινδύνους για την ανθρωπότητα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News