Life & Arts Τετάρτη 20/10/2021, 23:21
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

Tesla: Κέρδη και έσοδα ρεκόρ στο τρίτο τρίμηνο

Tesla: Κέρδη και έσοδα ρεκόρ στο τρίτο τρίμηνο

Κέρδη ρεκόρ παρουσίασε η Tesla στο τρίμηνο που έληξε στα τέλη Σεπτεμβρίου για τρίτο διαδοχικό τρίμηνο, εν μέρει χάρη στην ικανότητά της να ξεπερνά τις ελλείψεις στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα. 

Τα κέρδη της αυτοκινητοβιομηχανίας του Ιλον Μασκ εκτινάχθηκαν στα 1,6 δισ.δολάρια από τα 331 εκατ.δολάρια της αντίστοιχης περυσινής περιόδου, ενώ στο επίπεδο ρεκόρ των 13,8 δισ.δολαρίων ανήλθαν και τα έσοδα. Τόσο τα κέρδη της όσο και τα έσοδα ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών. 

Τα συνολικά περιθώρια κέρδους αυξήθηκαν στο 30,5% στο τμήμα αυτοκινήτων της και στο 26,6% στις υπόλοιπες δραστηριότητές της. 

Επίσης, η Tesla παρουσίασε έσοδα 806 εκατ.δολαρίων από τις ενεργειακές δραστηριότητές της, συμπεριλαμβανομένων των προϊόντων αποθήκευσης ενέργειας για κατοικίες και εταιρείες κοινής ωφελείας, καθώς και 894 εκατ.δολάρια από υπηρεσίες. 

Η ισχυρή κερδοφορία της λαμβάνει χώρα από τη στιγμή που η Tesla πώλησε 241.300 οχήματα στο τρίτο τρίμηνο, αριθμός αυξήμένος 73% από την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, παρά τις ελλείψεις σε ανταλλακτικά μέρη που έπληξαν φέτος πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες. Σημαντική ώθηση στα αποτελέσματα της Tesla έδωσαν και οι αυξημένες πωλήσεις της στην Κίνα, όπου εδρεύει η μεγαλύτερη αυτοματοποιημένη μονάδα της από πλευράς παραγωγής. 

Αναλυτές αναμένουν τώρα ότι οι πωλήσεις της Tesla θα συνεχίσουν να αυξάνονται στο τρέχον τρίμηνο και θα φθάσουν τα 266.000, σύμφωνα με την FactSet, η οποία «βλέπει» την αυτοκινητοβιομηχανία να φθάνει τα 900.000 οχήματα καθ΄όλη τη διάρκεια του 2021. Στόχος της εταιρείας είναι να αυξήσει τις πωλήσεις περισσότερο από 50% από τα περυσινά της επίπεδα των περίπου 500.000 αυτοκινήτων. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από WSJ

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News