Life & Arts Κυριακή 6/12/2020, 14:26
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

VW: Το μεγάλο στοίχημα της αυτόνομης οδήγησης

VW: Το μεγάλο στοίχημα της αυτόνομης οδήγησης

Μεταξύ 2025 και 2030 αναμένεται να κάνουν το ντεμπούτο τους στην αγορά τα πρώτα αυτόνομα οχήματα της Volkswagen, όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος του γερμανικού ομίλου αυτοκινήτων, Χέρμπερτ Ντις.

Ο κ. Ντις επικαλέσθηκε τις βελτιωμένες επιδόσεις των επεξεργαστών που χρειάζονται τα αυτόνομα αυτοκίνητα, αλλά και τις εξελίξεις στο «μέτωπο» της τεχνητής νοημοσύνης, επιταχύνοντας τη διαδικασία.

«Τα νέα συστήματα πολύ σύντομα θα είναι σε θέση να διαχειρισθούν ακόμη και περίπλοκες καταστάσεις στην οδήγηση αυτοκινήτων χωρίς οδηγό», ανέφερε ο επικεφαλής της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας στον κόσμο, βάσει πωλήσεων, σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Wirtschaftswoche».

Ο Χέρμπερτ Ντις αποχώρησε από την BMW το 2015 και συνέβαλε στην αναμόρφωση της Volkswagen μετά το σκάνδαλο Dieselgate, με επενδυτικό πρόγραμμα 73 δισ. ευρώ(87 δισ. δολάρια) και στροφή προς την ηλεκτροκίνηση. Η e-mobility, υβριδικά αυτοκίνητα και τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης βρίσκονται στο επίκεντρο του επενδυτικού προγράμματος της VW για την επόμενη πενταετία, καθώς επιδιώκει να διατηρήσει τα σκήπτρα του μεγαλύτερου ομίλου αυτοκινήτων στον κόσμο.

Εξαιτία των πιο αυστηρών στόχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις εκπομπές ρύπων η VW αυξάνει το ποσοστό των υβριδικών και ηλεκτρικών οχημάτων στο σύνολο των πωλήσεων αυτοκινήτων στην Ευρώπη στο 60% έως το 2030, από 40%.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News