Life & Arts Δευτέρα 5/07/2021, 20:45
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Porsche-Bugatti-Rimac: Συνεργασία για ηλεκτρικά hypercars

Porsche-Bugatti-Rimac: Συνεργασία για ηλεκτρικά hypercars

Στη δημιουργία υπερπολυτελών σπορ αυτοκινήτων με αυξημένες δυνατότητες προχωρά η Porsche σε συνεργασία με την εταιρεία αυτοκινήτων Rimac της Κροατίας και αξιοποιώντας την τεχνογνωσία της Bugatti. Οι εταιρείες ανακοίνωσαν σήμερα πως η κοινοπραξία θα λάβει την τελική της μορφή στο τέταρτο τρίμηνο του 2021 και θα κατασκευάζει αποκλειστικά ηλεκτρικά hypercars.

«Συνδυάζουμε την μεγάλη εμπειρία της Bugatti στον κλάδο των hypercars με την φοβερή καινοτομία της Rimac στον πολλά υποσχόμενο χώρο των ηλεκτρικών οχημάτων», σχολίασε ο διευθύνων σύμβουλος της Porsche, Ολιβερ Μπλούμε. Ο ίδιος συμπλήρωσε πως πρόκειται για έναν τέλειο συνδυασμό δυνατοτήτων. «Πιστεύω πως μπορούμε να επιτύχουμε απίστευτα πράγματα. Είναι φοβερή ευκαιρία», συμφώνησε ο Mate Rimac, ιδρυτής της Rimac.

Τα πρώτα μοντέλα που έχουν προγραμματιστεί να κυκλοφορήσουν υπό το όνομα της νέας κοινοπραξίας είναι το Bugatti Chiron, με οκτακύλινδρο κινητήρα βενζίνης και 1.500 ίππους, και το Rimac Nevera, ένα πλήρως ηλεκτρικό hypercar με 1.900 ίππους και δυνατότητα να αγγίξει τα 400 χιλιόμετρα την ώρα, αξίας 2,4 εκατομμυρίων δολαρίων.

H Rimac θα έχει μερίδιο 55% στην κοινοπραξία, ενώ η Porsche το 45%. ‘Οσον αφορά τις μετοχές της Bugatti, αυτές θα μεταφέρονται από την Volkswagen, μητρική της Porche και της Bugatti, από εκεί θα μεταβιβάζονται στην Porsche και έπειτα θα καταλήγουν στην Rimac, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των εταιρειών. Επίσης, αξίζει να αναφερθεί ότι η Porsche έχει μερίδιο 24% στην Rimac. 

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News