Life & Arts Τετάρτη 30/06/2021, 21:42
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ποιό ευρωπαϊκό ηλεκτρικό αυτοκίνητο εκθρόνισε το Model S της Τesla;

Ποιό ευρωπαϊκό ηλεκτρικό αυτοκίνητο εκθρόνισε το Model S της Τesla;

Αποκαλείται ο «μαχητής της Tesla» και δικαίως, αφού κατάφερε να ξεπεράσει το υψηλού προφίλ μοντέλο Model S της Tesla σε δύο βασικά μεγέθη με βάση τις δοκιμές που έγιναν στους δρόμους, όπως χαρακτηριστικά αναφέρoυν αναλυτές της ελβετικής τράπεζας UBS. O λόγος για το μοντέλο EQS της Mercedes. 

Αναλυτές με επικεφαλής τον Πάτρικ Χάμελ κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το νέο πολυτελές μοντέλο EQS της Mercedes υποσκέλισε αυτό της Tesla από πλευράς κλίμακας και απόδοσης, καθώς έχει την ικανότητα να διανύει μία απόσταση 300 χλμ με φόρτιση μόλις 15 λεπτών. 

Η ανάλυσή τους βασίζεται σε οδικά τεστ που διενήργησε το περιοδικό Auto Motor und Sport στο μοντέλο της Μercedes στο δρόμο από το Μόναχο προς το Βερολίνο καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι το EQS είναι το «καλύτερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο στον κόσμο». 

Το EQS καταναλώνει κατά μέσο όρο 15,8 κιλοβατώρες ανά 100 χλμ σε σε αυτοκινητοδρόμους υψηλών ταχυτήτων, σύμφωνα με τη UBS, η οποία τονίζει μεταξύ άλλων τη δυναμική αεροδυναμική του μοντέλου και την ισχυρή απόδοσή του. 

«Παρότι το EQS υστερεί έναντι του αντίστοιχου μοντέλου της Tesla σε επιτάχυνση και ανώτερες ταχύτητες, οι υψηλές του επιδόσεις το καθιστούν πολύ δυνατό ανταγωνιστή του Model S», αναφέρουν οι αναλυτές. 

Το EQS της Mercedes θα αρχίσει να πωλείται από φέτος το καλοκαίρι και αναμένεται να φιλοξενηθεί σε διάφορα εκθεσιακά σαλόνια αυτοκινήτου στις ΗΠΑ το φθινόπωρο σε μία τιμή που εκτιμάται ότι θα αρχίζει από τα 110.000 δολάρια συγκριτικά με την τιμή των 79.990 δολαρίων που είναι η βασική τιμή για το μοντέλο Model S της Tesla. 

Σημειώνεται ότι η Ευρώπη έχει αναδειχθεί στη μεγαλύτερη αγορά της Ευρώπης για ηλεκτρικά οχήματα το 2020, μετά τη στροφή των αυτοκινητοβιομηχανιών προς την ηλεκτροκίνηση και φυσικά αυτό είναι σε βάρος της Tesla. Oι πωλήσεις αυτοκινήτων της Tesla στις 18 βασικές ευρωπαϊκές αγορές μειώθηκαν 12% πέρυσι απο τα επίπεδα του 2019, σύμφωνα με στοιχεία του αναλυτή στην αγορά αυτοκινήτου Ματίας Σκμιντ, ο οποίος εκδίδει το European Electric Car Report. 

Με βάση τα στοιχεία αυτά, το μερίδιο αγοράς της Tesla στην ευρωπαϊκή αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων έχει μειωθεί κατα το ήμισυ – από το 31% το 2019 στο 13,2% το 2020. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από MarketWatch

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News