Life & Arts Σάββατο 1/05/2021, 16:34
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

Volkswagen: Προειδοποιεί για μείωση της παραγωγής αυτοκινήτων εξαιτίας ελλείψεων σε τσιπ

Volkswagen: Προειδοποιεί για μείωση της παραγωγής αυτοκινήτων εξαιτίας ελλείψεων σε τσιπ

Προειδοποίηση απηύθυνε η Volkswagen ότι οι ελλείψεις σε τσιπ θα μειώσουν την παραγωγή των οχημάτων της τους επόμενους μήνες, αν και η παραγωγή των ηλεκτρικών οχημάτων δεν επηρεάζεται προς το παρόν από τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα. 

Οι ελλείψεις σε ανταλλακτικά μέρη ημιαγωγών θα αρχίσουν να γίνονται αισθητές στο δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, όπως ανέφερε ο επικεφαλής της μάρκας VW, Ραλφ Μπραντστέτερ. Η αυτοκινητοβιομηχανία πάντως θα προσπαθήσει να ανταπληρώσει την χαμένη παραγωγή εντός του τρέχοντος έτους. 

Η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης είχε προειδοποιήσει το Δεκέμβριο του 2020 ότι οι παγκόσμιες ελλείψεις σε ημιαγωγούς θα οδηγούσαν σε μείωση της παραγωγής αυτοκινήτων, υπολογίζοντας ότι με τα σημερινά δεδομένα θα μπορούσε να διακινδυνεύσει η παραγωγή περισσότερων από 100.000 αυτοκινήτων. Οι ελλείψεις σε ημιαγωγούς έγιναν ακόμη πιο έντονες μετά την πυρκαϊά που ξέσπασε σε εργοστάσιο επεξεργαστών της Renesas Electronics στην Ιαπωνία και το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που έπληξε εφέτος την πολιτεία του Τέξας στις ΗΠΑ. 

Η VW θα περικόψει 6.000 θέσεις εργασίας, όπως ανέφερε ο Μπραντστέτερ, με τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία να συνεχίζει τις προσπάθειες μείωσης του κόστους όσο το δυνατόν περισσότερο. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News