Life & Arts Τετάρτη 17/03/2021, 21:47
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

H πιο «πολύτιμη» εταιρεία της Γερμανίας η VW

H πιο «πολύτιμη» εταιρεία της Γερμανίας η VW

Στην εταιρεία με τη μεγαλύτερη αξία στη Γερμανία αναδεικνύεται η Volkswagen ξεπερνώντας τη SAP, χάρη στην αυξανόμενη εμπιστοσύνη των επενδυτών ότι θα καταφέρει να υποσκελίσει τη Tesla από την πρωτοκαθεδρία που έχει στην αγορά της ηλεκτρονίκησης. 

Η πορονομιακή μετοχή της ενισχύθηκε 11% στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, αποτιμώντας την χρηματιστηριακή αξία της αυτοκιητοβιομηχανίας σε άνω των 140 δισ.ευρώ. Η κεφαλαιοποίησή της είχε υποχωρήσει στα 127 δισ.ευρώ.  

 

VW's latest rally has made it Germany's most valuable stock again

Η άνοδός της πάνω από τη μεγαλύτερη εταιρεία λογισμικού της Ευρώπης σηματοδοτεί ένα δυναμικό comeback για το γερμανικό βιομηχανικό κολοσσό, ο οποίος κατείχε την πρώτη θέση στο δείκτη DAX πριν από έξι χρόνια, λίγο προτού πληγεί από το σκάνδαλο με την παραβίαση των εκπομπών ρύπων. Αρκετές εταιρείες κατέκτησαν έκτοτε τον τίτλο της κορυφαίας εταιρείας στο δείκτη DAX μεταξύ των οποίων και η Wirecard, η fintech που εμπλέκεται σε έναν από τα μεγαλύτερα λογιστικά σκάνδαλα της Γερμανίας. 

Παρότι, η Tesla παραμένει μακράν η αυτοκινητοβιομηχανία με τη μεγαλύτερη αξία στον πλανήτη με κεφαλαιοποίηση άνω των 640 δισ.δολαρίων, η πρόσφατη άνοδος των μετοχών της VW καταδεικνύει ότι οι επενδυτές αρχίζουν να πιστεύουν ξανά στις δυνατότητες της αυτοκινητοβιοηχανίας ειδικά στη μετάβασή της στην ηλεκτροκίνηση. 

Οι κοινές μετοχές της VW έχουν κάνει άλμα άνω του 80% εφέτος, ενώ και οι πιο ρευστοποιήσιμες προνομιακές μετοχές της έχουν ενισχυθεί περισσότερο από 50%.  

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News