Life & Arts Τρίτη 16/03/2021, 19:56
AYTOKINHTO

Κοντά στα 150 δισ.δολάρια η κεφαλαιοποίηση της VW

Κοντά στα 150 δισ.δολάρια η κεφαλαιοποίηση της VW

Αλμα άνω του 9% σημείωσε η μετοχή της Volkswagen, ανεβάζοντας την κεφαλαιοποίησή της στα 150 δισ.δολάρια, από τη στιγμή που η δεύτερη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία του πλανήτη έδωσε στη δημοσίοτητα περισσότερα στοιχεία για τα φιλόδοξα σχέδιά της αναφορικά με την ηλεκτροκίνηση. 

Μία ημέρα αφότου αποκάλυψε τα σχέδιά της να κατασκευάσει έξι εργοστάσια για κυψέλες μπαταριών στην Ευρώπη, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία γνωστοποίησε το στόχο της για τις πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων της στη διάρκεια του τρέχοντος έτους και έθεσε το χρονοδιάγραμμα για ανάκαμψη της κερδοφορίας της μετά την πανδημία. 

Στόχος της Volkswagen είναι να πωλήσει εφέτος 1 εκατομμύριο ηλεκτρικά οχήματα, που σημαίνει δεκαπλάσια αύξηση από τα επίπεδα του 2019. Οι πωλήσεις οχημάτων που κινούνται μόνο με μπαταρία τριπλασιάστηκαν στα 231.000 το 2020, όμως η αυτοκινητοβιομηχανία αναμένεται να ανεβάσει ταχύτητα για εφέτος, ειδικά μετά τα νέα μοντέλα που παρουσίασε στην αγορά. Συνολικά, πέρυσι, η VW πώλησε 422.100 ηλεκτρικά οχήματα. 

Από τα 1 εκατ. οχήματα που αναμένεται να πωλήσει εφέτος στην αγορά, τα μισά θα κινούνται μόνο με μπαταρία, ενώ τα υπόλοιπα θα είναι υβριδικά μοντέλα, όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος Χέρμπερτ Ντίες κατά τη διάκρεια συνέντευξης Τύπου.

Επίσης, η VW αναμένει τα περιθώρια κέρδους της να αυξηθούν στο 5% έως 6,5% έως τα τέλη του 2021 από 4,8% του 2020, παρότι πρόκειται για χαμηλότερο ποσοστό από το 7,6% του 2019. Στόχος της είναι να φθάσει το 7% έως 8% μέχρι το 2025.  

moneyreview.gr με πληροφορίες από FT

   
   

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News