Life & Arts Σάββατο 29/01/2022, 09:39
ΤΕΧΝΗ

Spotify: Μετά τον Neil Young και η Joni Mitchell αποσύρει τη μουσική της

Spotify: Μετά τον Neil Young και η Joni Mitchell αποσύρει τη μουσική της

Η Joni Mitchell γίνεται η δεύτερη μουσικός που αποσύρει το σύνολο της δισκογραφίας της από το Spotify, λίγες μόλις ημέρες αφότου ο Neil Young ανακοίνωσε την απόφαση να μην είναι πλέον διαθέσιμη η μουσική του στη διαδικτυακή πλατφόρμα μουσικής κατά παραγγελίας.

Παράλληλα, ο Barry Manilow, με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter διέψευσε τις φήμες ότι θα προβεί σε παρόμοια κίνηση.

Στην ανακοίνωσή της η Mitchell, γνωστή για τις επιτυχίες «Big Yellow Taxi» και «Help Me» και με 3,7 εκατ. μηνιαίες ακροάσεις στο Spotify, ανέφερε ότι στηρίζει τον Neil Young, ο οποίος κατηγόρησε τον podcaster Joe Rogan για παραπληροφόρηση αναφορικά με τα εμβόλια στην εκπομπή του που μεταδίδεται από το Spotify. 

Ο Young αφαίρεσε τη μουσική του από την πλατφόρμα ως ένδειξη διαμαρτυρίας, με αποτέλεσμα το hashtag #spotifydeleted να γίνει τάση στα social media. Ο Rogan παρουσιάζει το πιο δημοφιλές podcast στην πλατφόρμα, με εκατομμύρια ακροατές και λήψεις κάθε μήνα. 

«Ανεύθυνοι άνθρωποι διαδίδουν ψέματα που κοστίζουν τη ζωή σε ανθρώπους», επισημαίνει στην ιστοσελίδα της η Mitchell. «Στέκομαι δίπλα στον Neil Young και τις επιστημονικές και ιατρικές κοινότητες σε όλο τον κόσμο γι αυτό το θέμα».

Από την άλλη πλευρά, ο Barry Manilow, γνωστός για τις επιτυχίες «Copacabana (At the Copa)» και «Mandy» και με περισσότερες από 2,8 εκατ. μηνιαίες ακροάσεις στο Spotify, διέψευσε τις αναφορές στα social media για κίνηση παρόμοια με του N. Young. 

«Πρόσφατα άκουσα φήμες για εμένα και το Spotify», σημειώνει ο τραγουδιστής με δήλωση που μέσω email. «Δεν ξέρω από πού ξεκίνησε, αλλά δεν ξεκίνησε από εμένα ή από κάποιον που με εκπροσωπεί». 

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News