Life & Arts Δευτέρα 27/12/2021, 08:11
ΤΕΧΝΗ

Spider-Man: Ξεπέρασε το 1 δισ. δολάρια σε εισπράξεις 

Μόνο στη Βόρεια Αμερική, το πρώτο Σαββατοκύριακο προβολής της κατέγραψε 260 εκατ. δολάρια σε έσοδα

Spider-Man: Ξεπέρασε το 1 δισ. δολάρια σε εισπράξεις 

Η ταινία της Marvel «Spider-Man: No Way Home» έσπασε το φράγμα του 1 δισ. δολαρίων σε όλο τον κόσμο, όπως έκανε γνωστό με ανακοίνωσή της η εταιρεία παραγωγής Sony Pictures. 

Για φθάσει σε αυτό ποσό ορόσημο εσόδων η τελευταία στη σειρά ταινιών του ήρωα της Marvel, χρειάσθηκε 12 ημέρες από την επίσημη πρεμιέρα της. 

Όπως αναφέρει το CNN, το διάστημα αυτό την καθιστά την τρίτη ταινία στα χρονικά από άποψης πόσο γρήγορα άγγιξε το 1 δισ. δολάρια εσόδων στις κινηματογραφικές αίθουσες (για την ακρίβεια 1,05 δισ. δολάρια) σε όλο τον κόσμο, πίσω από τις «Avengers: Endgame» και «Avengers: Infinity War» οι οποίες χρειάσθηκαν 5 και 11 ημέρες αντίστοιχα το 2019. 

Μπορεί να κατατάσσεται τρίτη στη σχετική λίστα, ωστόσο είναι η πρώτη ταινία που καταφέρνει να φθάσει σε αυτό το ορόσημο την εποχή της πανδημίας και η πρώτη επίσης που συγκεντρώνει το ποσό αυτό μετά το 2019 και την ταινία «Star Wars: The Rise of Skywalker». Στην ανακοίνωσή της η Sony επισημαίνει επίσης ότι το «Spider-Man: No Way Home» είναι η ταινία με τα περισσότερα έσοδα για το 2021 σε παγκόσμιο επίπεδο. 

Μόνο στη Βόρεια Αμερική, το πρώτο Σαββατοκύριακο προβολής της κατέγραψε το ποσό των 260 εκατ. δολαρίων σε έσοδα (η 2η καλύτερη επίδοση) και ήταν η καλύτερη πρεμιέρα για τον μήνα Δεκέμβριο τόσο για τη Marvel όσο και για τη Sony Pictures.

moneyreview.gr με πληροφορίες από cnnbusiness

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News