ΘΕΑΤΡΟ

Άρης Σερβετάλης: Αποχώρησε από τον «Ρινόκερο» – Αρνήθηκε να παίζει μόνο για εμβολιασμένους

Άρης Σερβετάλης: Αποχώρησε από τον «Ρινόκερο» – Αρνήθηκε να παίζει μόνο για εμβολιασμένους

Αποχώρησε από την παράσταση «Ρινόκερος» του θεάτρου «Κιβωτός» ο πρωταγωνιστής Άρης Σερβετάλης, με αποτέλεσμα το μέλλον της παράστασης να είναι αβέβαιο και η παραγωγή να βρίσκεται σε αναζήτηση αντικαταστάτη.

Ο γνωστός ηθοποιός είχε προειδοποιήσει τον περασμένο Αύγουστο την παραγωγή της παράστασης ότι σε περίπτωση που στα θέατρα επιτραπεί η είσοδος μόνο εμβολιασμένου κοινού, εκείνος θα αποχωρούσε, καθώς δεν δεχόταν τον διαχωρισμό του κοινού σε εμβολιασμένους και μη. Παρ’ όλα αυτά η εταιρεία παραγωγής Τεχνηχώρος ανέλαβε το ρίσκο και ανέβασε το έργο του Ιονέσκο για τρίτη χρονιά καταγράφοντας μάλιστα εισπρακτική επιτυχία.

Σημειώνεται ότι το θέατρο Κιβωτός ήταν από τους λίγους θεατρικούς χώρους της Αθήνας που μέχρι πρότινος λειτουργούσε με μεικτό σύστημα, δηλαδή για εμβολιασμένους και για όσους επιδείκνυαν αρνητικό τεστ. Με την εφαρμογή όμως από χθες των νέων μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας, στα θέατρα επιτρέπεται η είσοδος μόνον εμβολιασμένων ατόμων.

Η συνεργασία του κ. Σερβετάλη με το θέατρο μπορεί να λύθηκε, όπως ο ίδιος το επιθυμούσε, αλλά η απόφασή του έχει αντίκτυπο στην υπόλοιπη ομάδα ηθοποιών, τεχνικών και συντελεστών, που μπορεί να μείνει ξαφνικά χωρίς δουλειά, σε περίπτωση που δεν βρεθεί αντικαταστάτης. 

Σε επικοινωνία μας, ο παραγωγός της παράστασης Παναγιώτης Γεροδήμος σημείωσε ότι αν η παράσταση τελικά κατέβει θα δοθεί αποζημίωση στους συντελεστές, αλλά στόχος της παραγωγής είναι να συνεχιστεί με διαφορετικό πρωταγωνιστή. Επιπλέον, θα δημιουργηθεί ένα κενό στη λειτουργία του θεάτρου, καθώς ο «Ρινόκερος» ήταν η βασική παράσταση που έπαιζε Τετάρτη έως Κυριακή.

Η παράσταση, που σκηνοθετούσε ο Γιάννης Κακλέας, αν και πήρε εξαιρετικές κριτικές είχε μια ταραχώδη πορεία. Ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς το 2019, αλλά σταμάτησε λόγω της πανδημίας, όπως και το 2020, για να ξανανέβει από τον περασμένο Οκτώβριο.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News