Life & Arts Κυριακή 21/11/2021, 21:24
ΤΕΧΝΗ

Ghostbusters Afterlife: Έσοδα 60 εκατ. δολαρίων το πρώτο Σαββατοκύριακο

Η ταινία επιστημονικής φαντασίας «Dune» της Warner Bros ολοκληρώνει την πρώτη πεντάδα αυτού του Σαββατοκύριακου

Ghostbusters Afterlife: Έσοδα 60 εκατ. δολαρίων το πρώτο Σαββατοκύριακο

Καλύτερες του αναμενομένου εισπράξεις έκανε το σίκουελ της κωμωδίας επιστημονικής φαντασίας «Ghostbusters: Afterlife» κατά το πρώτο Σαββατοκύριακο προβολής.

Ειδικότερα στις ΗΠΑ οι εισπράξεις ανήλθαν στα 44 εκατ. δολάρια και στα 16 εκατ. δολάρια σε 31 χώρες ανά τον κόσμο, φθάνοντας τις συνολικές εισπράξεις στα 60 εκατ. δολάρια.

Το τελευταίο σίκουελ αποτελεί ένα στοίχημα για τη Sony, καθώς η προηγούμενη συνέχεια το 2016 που ήταν μια εξ ολοκλήρου θηλυκή εκδοχή απέτυχε εισπρακτικά. Κι αυτό διότι μπορεί στις ΗΠΑ το πρώτο Σαββατοκύριακο οι εισπράξεις να ανήλθαν στα 46 εκατ. δολάρια (υψηλότερα από την τωρινή ταινία), ωστόσο ο συνολικός προϋπολογισμός της ταινίας εκείνης είχε ανέλθει στα 144 εκατ. δολάρια, έναντι 75 εκατ. δολαρίων της τωρινής.

Στον αντίποδα, παρά τις ενθουσιώδεις κριτικές, το αθλητικό δράμα της Warner Bros «King Richard» απέτυχε στο box office. Η ταινία, με πρωταγωνιστή τον Ουίλ Σμιθ στο ρόλο του πατέρα των θρύλων του τένις Βίνους και Σερένα Ουίλιαμς και Serena, έκανε εισπράξεις ύψους μόλις 5,7 εκατ. δολαρίων από 3.302 κινηματογραφικές αίθουσες στη Βόρεια Αμερική. 

Ο «King Richard» βρίσκεται στην τέταρτη θέση στο box office, πίσω από την ταινία «Eternals» της Marvel και την «Clifford the Big Red Dog» της Paramount.

Μετά από δύο Σαββατοκύριακα στο Νο. 1, τη ταινία «Eternals» υποχώρησε στη δεύτερη θέση, συγκεντρώνοντας 10,8 εκατ. δολάρια από 4.055 αίθουσες. Μέχρι σήμερα, η ταινία με τους υπερήρωες έχει αποφέρει έσοδα 135,8 εκατ. δολάρια από τις ΗΠΑ και τον Καναδά και 200,3 εκατ. δολάρια από τις υπόλοιπες χώρες. Από την άλλη το «Clifford» συγκέντρωσε 8,1 εκατ. δολάρια στο δεύτερο Σαββατοκύριακο της κυκλοφορίας του, φθάνοντας τα συνολικά του έσοδα στα 33,5 εκατ. δολάρια στη Βόρεια Αμερική.

Η ταινία επιστημονικής φαντασίας «Dune» της Warner Bros ολοκληρώνει την πρώτη πεντάδα αυτού του Σαββατοκύριακου με 3 εκατ. δολάρια από τις πωλήσεις εισιτηρίων, ανεβάζοντας τον εγχώριο απολογισμό του στα 98,1 εκατ. δολάρια. Η ταινία, αναμένεται να ξεπεράσει το όριο των 100 εκατ. δολαρίων την ερχόμενη εβδομάδα.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News