Life & Arts Δευτέρα 29/03/2021, 22:06
ΕΓΚΑΝΙΑ

Με νέο φωτισμό το Παναθηναϊκό Στάδιο

Με νέο φωτισμό το Παναθηναϊκό Στάδιο

Τα εγκαίνια του νέου φωτισμού στο Παναθηναϊκό Σταδίου πραγματοποιήθηκαν σήμερα, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, της Υπουργού Πολιτισμού κ. Λίνας Μενδώνη, του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη, του Προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Τόμας Μπαχ, του Προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Σπύρου Καπράλου, αλλά και του Δημάρχου Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη.

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή αναμόρφωσε τον φωτισμό του Παναθηναϊκού Σταδίου, προκειμένου να αναδειχθεί για ακόμη μια φορά η πλούσια ιστορία του, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την Αθήνα και τους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ένα έργο που δίνει πνοή στο αστικό τοπίο της πόλης και προσθέτει στο εμβληματικό τοπόσημο της πρωτεύουσας τη λάμψη που του αξίζει.    

Νωρίτερα, με αφορμή την αναβάθμιση του Παναθηναϊκού Σταδίου, ο κ. Κώστας Μπακογιάννης απένειμε στον κ. Τόμας Μπαχ το Μετάλλιο της Πόλης των Αθηνών. Μια παρασημοφόρηση που έγινε σε αναγνώριση της συνεχούς προσφοράς του Τόμας Μπάχ στην προαγωγή του αθλητισμού και της συμβολής του στην ανάδειξη των θεμελιωδών αξιών, αρχών και ιδεωδών του Ολυμπιακού πνεύματος.

Αναφερόμενος στον νέο ανανεωμένο φωτισμό του Παναθηναϊκού Σταδίου, ο Δήμαρχος της Αθήνας, αφού ευχαρίστησε την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή για την πολύτιμη συμβολή της, επισήμανε ότι πρόκειται για ένα έργο αναβάθμισης, τόσο για το ίδιο το Καλλιμάρμαρο, όσο και για την Αθήνα. «Είμαστε ενθουσιασμένοι, καθώς κι εμείς εδώ στο Δήμο επενδύουμε πολύ στο να φωτίσουμε κάθε γωνιά της πόλης. Γιατί το φως ενθαρρύνει τη ζωή και διώχνει το φόβο και την ανασφάλεια. Η πόλη αλλάζει πολύ. Λίγο, λίγο. Και σας ευχαριστούμε γι’ αυτή τη σημαντική συμβολή» τόνισε.

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News