Life & Arts Τρίτη 10/01/2023, 13:42
LIFE & ARTS

Έφαγε σε 18 εστιατόρια με αστέρια Michelin μέσα σε μια μέρα – Πόσα πλήρωσε

Έφαγε σε 18 εστιατόρια με αστέρια Michelin μέσα σε μια μέρα – Πόσα πλήρωσε

Όταν ο Έρικ Φίνκελστάιν τελείωσε την τελευταία μπουκιά από μία αλμυρή ιαπωνική κρέμα με αυγά, τότε ήξερε πως τα έχει καταφέρει. 

Ο ίδιος είχε επιλέξει το συγκεκριμένο πιάτο στο πολυτελές εστιατόριο σούσι, ονόματι Noda, στη Νέα Υόρκη. 

Το συγκεκριμένο εστιατόριο ήταν το 18ο εστιατόριο στο οποίο είχε δειπνήσει εκείνη την ημέρα. Όλα τα εστιατόρια είχαν ένα κοινό. Είχαν βραβευθεί με αστέρι Michelin

Λίγες ημέρες μετά, τα Παγκόσμια βραβεία Ρεκόρ Γκίνες ανακοίνωσαν ότι ο Φινκελστάιν είχε σπάσει ρεκόρ καθώς είχε επισκεφτεί τα περισσότερα εστιατόρια με αστέρια Michelin μέσα σε 24 ώρες. 

Ο 34χρονος μεταξύ των πιάτων που δοκίμασε ήταν σαλάτα με ψητό αβοκάντο, χαβιάρι και βατόμουρα. Στη συνέχεια έφαγε στρείδια, χτένια σχάρας και μπριζόλα ταρτάρ. Ο συνολικός λογαριασμός του από τα πιο περιζήτητα εστιατόρια της πόλης έφτασε τα 494 δολάρια, σύμφωνα με την ανακοίνωση Γκίνες.

Αν και ο Φινκελστάιν έκανε το ρεκόρ μέσα σε μία ημέρα, ο σχεδιασμός για να το καταφέρει είχε ξεκινήσει πριν περίπου ένα χρόνο, όταν κάποιος του το πρότεινε στην εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης Discord.

Ο Φινκελστάιν έκανε αίτηση για να σπάσει το ρεκόρ, αλλά προτίμησε να μην το μοιραστεί με κανέναν. 

Τον Απρίλιο, τα Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες αποδέχθηκαν την αίτηση του Φινκελστάιν, την οποία υπέβαλε τον Αύγουστο του 2021. Στη συνέχεια, ο οργανισμός του έδωσε οδηγίες για τη συλλογή αποδείξεων και τον αριθμό των εστιατορίων που πρέπει να νικήσει.

Το σχεδίαζε ένα χρόνο

Ο Φινκελστάιν σχεδίασε προσεκτικά το πρόγραμμα προκειμένου να επισκεφτεί όσα περισσότερα εστιατόρια Michelin γίνεται μέσα σε 24 ώρες. 

Τηλεφώνησε και έστειλε email σε δεκάδες εστιατόρια με αστέρια Michelin, εξηγώντας τον στόχο του και ρωτώντας για κρατήσεις. 

Το πρωί της 26ης Οκτωβρίου, ο Φινκελστάιν ήταν έτοιμος. Το πρώτο πιάτο της ημέρας στο γαλλικό εστιατόριο Le Pavillon έφτασε στο τραπέζι του λίγο πριν από το μεσημέρι.

Το σχέδιο πήγαινε ομαλά, με τον Φινκελστάιν να αφιερώνει περίπου 30 έως 45 λεπτά στα περισσότερα εστιατόρια και στη συνέχεια να περπατάει, να κάνει ποδήλατο ή να παίρνει το μετρό για το επόμενο σημείο. 

Η μεγαλύτερη ανησυχία του ήταν αν θα υπήρχε χρόνος αναμονής σε κάποιο εστιατόριο ή αρκετή κίνηση στο δρόμο. 

Όταν η ώρα ήταν 9 το βράδυ, ο ίδιος βρισκόταν καθ΄οδόν για το 14ο εστιατόριο και είχε ακόμη 4. 

Παρά κάποιες μικρές δυσκολίες, ο ίδιος εν τέλει κατάφερε να επισκεφθεί και τα 18 εστιατόρια σε περίπου 11 ώρες, όπως ανέφεραν αργότερα τα ρεκόρ Γκίνες.

Λίγες εβδομάδες αργότερα, ο Φινκελστάιν έλαβε επίσημη ενημέρωση από το Γκίνες.

Το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της 16ης Νοεμβρίου από τον οργανισμό έγραφε: «Είστε πλέον ο κάτοχος του τίτλου των παγκόσμιων ρεκόρ Γκίνες».

Ωστόσο δεν είναι η πρώτη φορά που ο Φινκελστάιν σπάει κάποιο ρεκόρ. 

Στις 9 Οκτωβρίου, λίγες εβδομάδες πριν επιχειρήσει το ρεκόρ του εστιατορίου με αστέρια Michelin, ο Φινκελστάιν και δύο φίλοι του έκαναν ρεκόρ Γκίνες για την κατασκευή του μεγαλύτερου ψηφιδωτού με μπάλες του πινγκ πονγκ. Επίσης τον Ιούλιο του 2021, σημείωσε ρεκόρ για το μεγαλύτερο σερβίς στο πινγκ πονγκ.

moneyreview.gr με πληροφορίες Washington Post

Διαβάστε επίσης: 

Γιατί κλείνει το καλύτερο εστιατόριο του κόσμου

Αυτά είναι τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου – Πού βρίσκονται

Πανικός στα ακριβά εστιατόρια: Η κρίση του φουά γκρα

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News