Life & Arts Σάββατο 10/12/2022, 07:30
LIFE & ARTS

Αποκαλυπτήρια για το supercar της Ford: Γιατί κατασκευάζει μόνο 67 οχήματα

Αποκαλυπτήρια για το supercar της Ford: Γιατί κατασκευάζει μόνο 67 οχήματα

Εντυπώσεις προκάλεσε το νεότερο, αλλά και ακριβότερο μοντέλο GT Mk IV που παρουσίασε την Παρασκευή η Ford, το οποίο και θα φτάσει στα χέρια ενός πολύ περιορισμένου αριθμού πελατών την άνοιξη του 2023. Συγκεκριμένα, η εταιρεία θα κατασκευάσει 67 οχήματα, αποτίοντας φόρο τιμής σε ένα παλιότερο εμβληματικό μοντέλο GT.

Πρόκειται για μία ενισχυμένη εκδοχή του GT, του supercar της Ford, στην τιμή του 1,7 εκατ. δολαρίων. Ωστόσο, δεν θα πωλείται όπως κάθε αυτοκίνητο στις αντιπροσωπείες της Ford ανά τον κόσμο. Αντιθέτως, η αυτοκινητοβιομηχανία θα κατασκευάσει μόλις 67 τέτοια αυτοκίνητα, ενώ η διαδικασία αιτήσεων των πελατών θα ολοκληρωθεί στις αρχές του 2023.

Αποκαλυπτήρια για το supercar της Ford: Γιατί κατασκευάζει μόνο 67 οχήματα-1
φωτ. Ford

Το GT Mk IV είναι το ισχυρότερο GT που έχει βγει μέχρι στιγμής και χάρη στην καινούργια τεχνολογία του κινητήρα (turbo) υπόσχεται να φτάνει τουλάχιστον στους 800 ίππους. Το αυτοκίνητο βέβαια είναι κατασκευασμένο μόνο για πίστες και δεν θα μπορεί να βγαίνει στο δρόμο.

Αποκαλυπτήρια για το supercar της Ford: Γιατί κατασκευάζει μόνο 67 οχήματα-2
φωτ. Ford

Σύμφωνα με την εταιρεία, το GT Mk IV έχει αγωνιστικό κιβώτιο ταχυτήτων και είναι κατασκευασμένο από ίνες άνθρακα για να είναι ελαφρύτερο. Επίσης, έχει αεροδυναμικό σχεδιασμό, συμπεριλαμβανομένης μίας αεροτομής στο πίσω μέρος του οχήματος.

Αποκαλυπτήρια για το supercar της Ford: Γιατί κατασκευάζει μόνο 67 οχήματα-3
φωτ. Ford

Το ιστορικό GT

Το πρώτο διθέσιο GT της Ford κυκλοφόρησε στους δρόμους το 2004 και για όσους θυμούνται την ταινία Ford v Ferrari του 2019 ήταν το αγωνιστικό αυτοκίνητο που επέτρεψε στη Ford να ξεπεράσει την ιταλική μάρκα στον ιστορικό αγώνα αντοχής του Le Mans το 1966. Έπειτα από δέκα χρόνια παύσης, η Ford κυκλοφόρησε το 2016 ένα νέο μοντέλο, με σκοπό να δημιουργήσει 1.350 τέτοιου είδους οχήματα. Αυτή τη στιγμή πωλείται για περίπου 500.000 δολάρια.

Το νέο μοντέλο που θα κυκλοφορήσει το 2023 πήρε το όνομά του από το GT40 Mk IV, που κέρδισε στις 24 ώρες του Le Mans το 1967. Για να αποτίσει φόρο τιμής, η συνεργάτιδα εταιρεία της Ford, Multimatic, στον τομέα της κατασκευής, θα φτιάξει μόνο 67 δείγματα.

Αποκαλυπτήρια για το supercar της Ford: Γιατί κατασκευάζει μόνο 67 οχήματα-4
φωτ. AP

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Mercedes: Γιατί χρεώνει συνδρομή 1.200 δολαρίων στους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων της

Ιδού η «απάντηση» της Mercedes στην Tesla

Ένα αεροδυναμικό σαλόνι σε ρόδες: Πώς θα είναι το επόμενό σας αυτοκίνητο

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News