LIFE & ARTS

Ρεβεγιόν με Μποέμ, τζαζ και λάτιν μουσική

Ρεβεγιόν με Μποέμ, τζαζ και λάτιν μουσική

Μπορεί φέτος η νέα χρονιά να μην ξεκινήσει με τον παραδοσιακό νυχτερινό αγώνα δρόμου του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος αλλά αυτό δεν εμποδίζει το ΚΠΙΣΝ να «τρέξει» μια γιορτινή, μουσική, σκυταλοδρομία που θα μεταδοθεί δωρεάν από την ιστοσελίδα του κέντρου και την ΕΡΤ2 την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, με οικοδέσποινα την ηθοποιό Νάντια Κοντογεώργη.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 10.30 μ.μ. με την Εθνική Λυρική Σκηνή, η οποία θα παρουσιάσει αποσπάσματα από γνωστά έργα όπερας, οπερέτας, μπαλέτου και συμφωνικής μουσικής, χριστουγεννιάτικους ύμνους και κάλαντα. Η ορχήστρα, το μπαλέτο, οι σολίστ της ΕΛΣ αλλά και τα μουσικά σύνολα Με?ΖοΝ Ensemble και chorεs θα ξεκινήσουν ένα ταξίδι από τη Μποέμ του Πουτσίνι στον μπαλέτο του Δον Κιχώτη και από τα βιεννέζικα βαλς της Εύθυμης Χήρας του Λέχαρ, στο «Ξημέρωμα των Χριστουγέννων» του Καλομοίρη και στον «Μακεδονικό χορό» του Σκαλκώτα. Συμμετέχουν μεταξύ άλλων οι μονωδοί Δημήτρης Πακσόγλου, Τάσης Χριστογιαννόπουλος, Βασιλική Καραγιάννη κ.ά.  

Η αλλαγή του χρόνου και ο ερχομός του 2021 θα λάμψουν από ένα μεγάλο σόου πυροτεχνημάτων και τον χορό των Σιντριβανιών στο Κανάλι του Πάρκου. Αμέσως μετά η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ θα αναβιώσει διάσημα μιούζικαλ του Broadway πριν πάρει το μικρόφωνο η Sugahspank! με τους Gumbo YaYa που θα δημιουργήσουν μια πιο τζαζ και μπλουζ ατμόσφαιρα. Τέλος ο DJ Palov θα φέρει στα σετ μουσική λάτιν, άφρο, τζαζ, χιπ χοπ, ντίσκο, ρέγγε και ατμόσφαιρα Καραϊβικής. Μπορεί φέτος να μην τρέξετε αλλά κανείς δεν σας εμποδίζει να χορέψετε.

Ρεβεγιόν με Μποέμ, τζαζ και λάτιν μουσική-1

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News