Life & Arts Κυριακή 13/11/2022, 20:00
LIFE & ARTS

Η Ντόλι Πάρτον λαμβάνει βραβείο 100 εκατ. δολ. από τον Τζεφ Μπέζος

Η Ντόλι Πάρτον λαμβάνει βραβείο 100 εκατ. δολ. από τον Τζεφ Μπέζος

Η σταρ της κάντρι μουσικής και φιλάνθρωπος Ντόλι Πάρτον έλαβε βραβείο 100 εκατ. δολ. από το «Bezos Courage & Civility Award» που απονέμεται από τον ιδρυτή της Amazon.com, δισεκατομμυριούχο Τζεφ Μπέζος, μια τιμή που αναγνωρίζει ηγέτες που «επιδιώκουν λύσεις με θάρρος και ευγένεια», δήλωσε στο διαδίκτυο.

Ο Μπέζος, ο οποίος είναι επίσης ιδιοκτήτης της εταιρείας διαστημικών πυραύλων Blue Origin, ανακοίνωσε το βραβείο την Παρασκευή μαζί με την επί χρόνια σύντροφό του, την παρουσιάστρια ειδήσεων Λόρεν Σάντσεζ.

Η Σάντσεζ δήλωσε στο Instagram ότι η Πάρτον είναι «μια γυναίκα που δίνει με την καρδιά της και ηγείται με αγάπη και συμπόνια σε κάθε πτυχή της δουλειάς της».

«Ανυπομονούμε να δούμε όλο το καλό που θα κάνεις με αυτό το βραβείο των 100 εκατ. δολ.», είπε.

Η Πάρτον, σε ένα βίντεο από την τελετή που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, είπε: «Ουάου! Είπατε 100 εκατ. δολάρια;”.

«Νομίζω ότι οι άνθρωποι που είναι σε θέση να βοηθήσουν πρέπει να βάλουν τα χρήματά τους εκεί που είναι η καρδιά τους. Θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για να κάνω καλά πράγματα με αυτά τα χρήματα», είπε

Η 76χρονη Πάρτον, τραγουδίστρια-τραγουδοποιός της κομητείας, της ποπ και της γκόσπελ, στα τραγούδια της οποίας περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, τα I Will Always Love You, Jolene και πολλές άλλες επιτυχίες κατά τη διάρκεια των δεκαετιών, υπήρξε επί μακρόν φιλάνθρωπος.

Δώρισε 1 εκατ. δολάρια στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Vanderbilt για να βοηθήσει στην ανάπτυξη εμβολίου κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19.

Η Πάρτον, η οποία αυτό το μήνα βρέθηκε στο Rock & Roll Hall of Fame, έχει επίσης ιδρύσει μια σειρά από φιλανθρωπικά ιδρύματα, συμπεριλαμβανομένου του Ιδρύματος Dollywood, το οποίο επικεντρώνεται στην εκπαίδευση, καθώς και στην ανακούφιση της φτώχειας.

Το βραβείο του Μπέζος ξεκίνησε το 2001, με τα πρώτα βραβεία να απονέμονται στον ακτιβιστή Van Jones, ο οποίος διετέλεσε ιδρυτικός διευθύνων σύμβουλος της REFORM Alliance και του Dream Corps, και στον σεφ και ανθρωπιστή Jose Andres, ο οποίος ίδρυσε το World Central Kitchen, το οποίο παρέχει τρόφιμα αμέσως μετά τις καταστροφές.

Πηγή: Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News