Life & Arts Τρίτη 18/10/2022, 18:58
LIFE & ARTS

Apple: Τα τρία νέα προϊόντα – έκπληξη που παρουσίασε

Apple: Τα τρία νέα προϊόντα – έκπληξη που παρουσίασε

Μεγαλύτερες εκπλήξεις από το προσδοκώμενο επεφύλασσε το σημερινό event της Apple, όπου παρουσιάστηκαν τρία νέα προϊόντα: αναβαθμισμένες εκδοχές του iPad Pro, ένα πλήρως ανανεωμένο iPad και νέα τηλεόραση Apple 4K.

Αναλυτικά τα προϊόντα που παρουσιάστηκαν:

iPad

Apple: Τα τρία νέα προϊόντα – έκπληξη που παρουσίασε-1

Με διαφορετική εμφάνιση επανασυστήνεται το νέο iPad, αφού πρώτον «λείπει» το κεντρικό (και μοναδικό) κουμπί επί της οθόνης και αντ’ αυτού υπάρχει ειδική επιφάνεια αφής με ξεκλείδωμα με δακτυλικό αποτύπωμα. Επίσης, είναι πιο τετραγωνισμένο, θυμίζοντας περισσότερο το iPad Air και το iPad Pro, και φέρει μεγάλη οθόνη 10,9 ιντσών, θύρα USB-C αντί της θύρας που φέρουν συνήθως οι συσκευές Apple (Lightning). Τέλος, θα κυκλοφορήσει σε διάφορα χρώματα, όπως κόκκινο, μπλε και λευκό.

Η τιμή εκκίνησης στις ΗΠΑ τίθεται στα 449 δολάρια, πολύ υψηλότερα από τα 329 δολάρια του αμέσως προηγούμενου iPad, ενώ η τιμή θα διαφέρει ανάλογα με την εκδοχή, είτε με Wi-Fi είτε με WiFi + 5G.

iPad Pro

Apple: Τα τρία νέα προϊόντα – έκπληξη που παρουσίασε-2

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, η Apple παρουσίασε δύο μεγέθη του iPad Pro, με οθόνη 11 ιντσών και 12,9 ιντσών με καλύτερη οθόνη. Η μεγάλη αλλαγή όμως είναι η χρήση του επεξεργαστή M2, ο οποίος σύμφωνα με την εταιρεία καθιστά τη συσκευή 15% ταχύτερη σε σχέση με τον Μ1 που είχε το αμέσως προηγούμενο μοντέλο του 2021.

Επίσης το Apple Pencil λειτουργεί με διαφορετικό τρόπο στα iPad Pro, αφού πλέον η οθόνη μπορεί να το εντοπίσει από 12 χιλιοστά μακριά, με στόχο να βελτιώσει την εμπειρία των καλλιτεχνών και των γραφίστων που το χρησιμοποιούν.

Η τιμή για το iPad Pro στις ΗΠΑ ξεκινά από τα 799 δολάρια (για τις 11 ίντσες), ενώ το μοντέλο των 12,9 ιντσών ξεκινά από τα 1.099 δολάρια.

Apple TV 4K

Apple: Τα τρία νέα προϊόντα – έκπληξη που παρουσίασε-3

Η νέα τηλεόραση της Apple έχει ταχύτερο επεξεργαστή και βγαίνει σε δύο νέα μοντέλα, μία απλή εκδοχή μόνο με Wi-Fi και δυνατότητα αποθήκευσης έως 64GB, καθώς και μία εκδοχή με Wi-Fi + Ethernet, η οποία επιτρέπει ενσύρματη σύνδεση στο Ίντερνετ και έχει διπλάσιο χώρο αποθήκευσης.

Το κουτί streaming στηρίζει HDR10+, το οποίο έχει τη δυνατότητα να βελτιώσει την ποιότητα της εικόνας, ιδίως σε σκοτεινές σκηνές. Σύμφωνα με την Apple, ο νέος επεξεργαστής είναι κατά 50% ταχύτερος σε σχέση με την προηγούμενη εκδοχή, το οποίο σημαίνει ότι το κατέβασμα (download) εφαρμογών και παιχνιδιών θα είναι ταχύτερο. Τέλος, το τηλεχειριστήριο έχει αναβαθμισμένη υπηρεσία Siri και μπορεί να φορτιστεί μέσω USB-C αντί της θύρας Lightning που είχε παλιότερα.

Η τιμή της τηλεόρασης στις ΗΠΑ ξεκινά από τα 129 δολάρια.

Δείτε την παρουσίαση της Apple:

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC, TechCrunch

Διαβάστε επίσης:

Προσεχώς το αναδιπλούμενο iPad: Πότε να το περιμένουμε;

Microsoft: Τα τρία νέα προϊόντα που παρουσίασε

Τι τρέχει με το iPhone 14; H Apple δεν βλέπει τη ζήτηση που περίμενε

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News