Life & Arts Δευτέρα 17/10/2022, 18:14
BBC

Δύο χώρες εκτός Eurovision: Η αποβολή της Ρωσίας ανέβασε το κόστος

Δύο χώρες εκτός Eurovision: Η αποβολή της Ρωσίας ανέβασε το κόστος

Λόγω του υψηλού κόστους, το Μαυροβούνιο και η Βόρεια Μακεδονία αποσύρονται από τον διαγωνισμό της Eurovision του 2023.

Όπως μεταδίδει το BBC, δεδομένης της αποβολής της Ρωσίας από τον διαγωνισμό, ορισμένες χώρες καλούνται να πληρώσουν περισσότερο για τη συμμετοχή τους, η οποία περιλαμβάνει τη συνδρομή των τηλεοπτικών δικτύων για τη μετάδοση στην κάθε χώρα. Σημειώνεται πως η Ρωσία συνέβαλλε σε σημαντικά στη διοργάνωση του διαγωνισμού.

Υπό φυσιολογικές συνθήκες, το συνολικό κόστος για όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς φτάνει περίπου τα 5.8 εκατ. ευρώ, ωστόσο δεν έχει δημοσιευθεί το ακριβές ποσό που καλείται να καταβάλει κάθε χώρα. Πλέον, αρκετές είναι οι χώρες που εξετάζουν την απόσυρση της συμμετοχής τους λόγω του αυξημένου κόστους. Το τηλεοπτικό δίκτυο της Βόρειας Μακεδονίας MRT δήλωσε σχετικά ότι «το αυξημένο κόστος εγγραφής για τη συμμετοχή», καθώς και η ενεργειακή κρίση που πλήττει τη χώρα, το υποχρέωσε να προβεί σε αυτή την απόφαση.

Η EBU που οργανώνει το διαγωνισμό δεσμεύτηκε να κρατήσει το κόστος συμμετοχής στο χαμηλότερο δυνατό επίπεδο. Εξήγησε επίσης ότι το κόστος υπολογίζεται βάσει του αριθμού των χωρών που συμμετέχουν, λαμβάνοντας παράλληλα υπ’ όψιν το μέγεθος της χώρας και την οικονομική της κατάσταση. Υπενθυμίζεται πως ο επόμενος διαγωνισμός θα λάβει χώρα στη Βρετανία αντί της Ουκρανίας που νίκησε πέρυσι.

moneyreview.gr με πληροφορίες από BBC

Διαβάστε επίσης:

Eurovision: Στη Βρετανία η επόμενη διοργάνωση για «λόγους ασφαλείας» – Αντιδράσεις από Ουκρανία

Πόσα drones αγοράζουν οι νότες;

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News