Life & Arts Τετάρτη 12/10/2022, 18:18
LIFE & ARTS

Microsoft: Τα τρία νέα προϊόντα που παρουσίασε

Microsoft: Τα τρία νέα προϊόντα που παρουσίασε

Με την ευκαιρία της 10ετούς επετείου του Surface tablet, η Microsoft παρουσίασε σήμερα σε εκδήλωση στη Νέα Υόρκη τρεις νέες συσκευές Surface. Πρόκειται για το Surface Laptop 5, το Surface Pro 9 Tablet και το Surface Studio 2+ all in one PC.

Τα νέα προϊόντα θα ξεκινήσουν να πωλούνται σε επιλεγμένες αγορές από τις 25 Οκτωβρίου και θα διοχετευτούν στον υπόλοιπο κόσμο μέσα στους επόμενους μήνες, σύμφωνα με την Microsoft. Σημειώνεται πως και τα τρία φέρουν το Windows 11 που διοχετεύθηκε πέρυσι στην αγορά.

Surface Pro 9

Microsoft: Τα τρία νέα προϊόντα που παρουσίασε-1

Πρόκειται για έναν τρόπον τινά συνδυασμό λάπτοπ και tablet, με επεξεργαστή 12ης γενιάς Intel και υπάρχει έκδοση 5G. Η οθόνη είναι 13 ιντσών των 120Hz. Ωστόσο, δεν έχει θύρα Thunderbolt, η οποία επιτρέπει ταχύτερη μεταφορά αρχείων βίντεο.

Το μοντέλο 5G υπόσχεται έως και 19 ώρες ζωής της μπαταρίας, έναντι 15 του προηγούμενου μοντέλου. Το απλό Surface Pro 9 προσφέρει 15,5 ώρες ζωής της μπαταρίας. Ανάλογα με τη δυνατότητα αποθήκευσης, η τιμή στις ΗΠΑ κινείται μεταξύ 1.000 και 1.900 δολαρίων.

Surface Laptop 5

Microsoft: Τα τρία νέα προϊόντα που παρουσίασε-2

Το λάπτοπ φέρει επεξεργαστές Intel Core 12ης γενιάς και θα είναι διαθέσιμο με οθόνη αφής 13,5 ιντσών και 15 ιντσών. Σύμφωνα με τη Microsoft, οι μπαταρίες έχουν έως και 17 ώρες ζωής και φέρουν νέα ενισχυμένη κάμερα. Επίσης, για πρώτη φορά θα έχει θύρα Thunderbolt 4, με την οποία θα συνδέεται με οθόνη 4K, θα φορτίζει και θα προσφέρει τη δυνατότητα ταχύτερης μεταφοράς μεγάλων αρχείων βίντεο.

Επίσης, το Laptop 5 υπόσχεται να αναβαθμίσει την εμπειρία της παρακολούθησης ταινιών με ποιότητα εικόνας Dolby Vision IQ και αναβαθμισμένη ποιότητα ήχου Dolby Atmos. Στις ΗΠΑ, η τιμή κινείται μεταξύ 1.000 και 2.400 δολαρίων, ανάλογα με τη δυνατότητα αποθήκευσης.

Surface Studio 2+

Microsoft: Τα τρία νέα προϊόντα που παρουσίασε-3

Πρόκειται για τον σταθερό υπολογιστή all-in-one της Microsoft, o οποίος θα αντικαταστήσει το Surface Studio 2 του 2018. Περιλαμβάνει οθόνη αφής 28 ιντσών, η οποία στέκεται σε βάση με δυνατότητα αυξομείωσης του ύψους. Φέρει επεξεργαστή 11ης γενιάς Intel Core H-35.

Σύμφωνα με την παρουσίαση, οι χρήστες μπορούν να διαχωρίσουν την οθόνη σε τέσσερα διαφορετικά παράθυρα εφαρμογών ταυτόχρονα. Έχει θύρα USB-C και θύρα Thunderbolt. Η ποιότητα της εικόνας είναι αναβαθμισμένη με Dolby Vision IQ, όπως και η ποιότητα του ήχου με Dolby Atmos. Στις ΗΠΑ, η τιμή ξεκινά από τα 4.300 δολάρια, τουλάχιστον 22% υψηλότερα από τον προκάτοχό του από το 2018, ο οποίος πωλείται έναντι 3.500 δολαρίων.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Διαβάστε επίσης:

Τα σχέδια του Ζάκερμπεργκ για κυριαρχία στη meta-πραγματικότητα

Ξεμένετε συνέχεια από μπαταρία; 8 τρόποι για καλύτερη διαχείριση του κινητού

Ονειρεύεστε ένα smartphone που αντέχει για 10 χρόνια; Κι όμως μπορεί να γίνει

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News