Life & Arts Πέμπτη 8/09/2022, 19:19
LIFE & ARTS

Στο σφυρί ένα ροζ διαμάντι 11,15 καρατίων – Έως και 21 εκατ. οι προσφορές

Στο σφυρί ένα ροζ διαμάντι 11,15 καρατίων – Έως και 21 εκατ. οι προσφορές

Ένα από τα πιο «καθαρά» ροζ διαμάντια βγαίνει σε δημοπρασία στο Χονγκ Κονγκ τον Οκτώβριο, όπου σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών Sotheby’s αναμένεται να αποσπάσει προσφορές έως και 21 εκατ. δολαρίων.

Το διαμάντι 11,15 καρατίων με σχήμα μαξιλαριού (cushion) ονομάζεται «Williamson Pink Star», αποτίοντας φόρο τιμής σε δύο διαφορετικά ροζ διαμάντια. Το ένα ονομάζεται «CTF Pink Star» που πωλήθηκε έναντι τιμής ρεκόρ στα 71,2 εκατ. δολάρια σε δημοπρασία το 2017. Το άλλο είναι το «Williamson», ένα διαμάντι 23,6 καρατίων που δόθηκε ως γαμήλιο δώρο στη Βασίλισσα Ελισάβετ από τον Καναδό γεωλόγο John Thorburn Williamson. Το συγκεκριμένο διαμάντι, που έχει φορεθεί από τη Βασίλισσα σε μία καρφίτσα Cartier, είχε ανακαλυφθεί σε ορυχείο στην Τανζανία.

Το «Williamson Pink Star» προέρχεται από το ίδιο ορυχείο.

 

Τα ροζ διαμάντια «είναι εξαιρετικά σπάνια στη φύση», δήλωσε ο Kristian Spofforth, επικεφαλής κοσμημάτων στον οίκο Sotheby’s. «Έπειτα προσθέτει κανείς τους επιπλέον παράγοντες, όπως το ότι είναι άνω των 10 καρατίων, εσωτερικά αψεγάδιαστο και Τύπου ΙΙΑ», ώστε να αντιληφθεί πόσο σπάνιο είναι, προσέθεσε ο ίδιος.

Τα χρωματιστά διαμάντια κορυφαίας ποιότητας αποτελούν πόλο έλξης των βαθύπλουτων, εξ ου και κατά τον Spofforth αναμένεται να υποβληθούν πολλές προσφορές για τον πολύτιμο λίθο στις 5 Οκτωβρίου. «Είδαμε κατά τη διάρκεια των lockdown και της κρίσης του κορωνοϊού ότι υπήρχε πάντοτε ζήτηση για τα σπάνια και τα όμορφα πράγματα στον κόσμο, και αυτό είναι κάτι εξαιρετικά σπάνιο, γι αυτό και πιστεύω ότι πολλοί θα υποβάλουν προσφορά εκείνη την ημέρα», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Αξίζει να σημειωθεί πριν φτάσει στο Χονγκ Κονγκ, το «Williamson Pink Star» θα περάσει από το Ντουμπάι, την Σιγκαπούρη και την Ταϊπέι.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNN

Διαβάστε επίσης:

Το μοναδικό Ford Escort της πριγκίπισσας Νταϊάνα πουλήθηκε 850.000 δολάρια σε δημοπρασία

Axioma: 63 προσφορές για το κατασχεμένο γιοτ του Ρώσου κροίσου

Η Μαϊμού από μπαλόνι: Το γλυπτό των 12,5 εκατ. δολαρίων ενισχύει την Ουκρανία

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News