Life & Arts Παρασκευή 2/09/2022, 11:56
LIFE & ARTS

Twitter: Έρχεται επιτέλους η επιλογή edit στις αναρτήσεις

Twitter: Έρχεται επιτέλους η επιλογή edit στις αναρτήσεις

Το Twitter ενέδωσε στα επανειλημμένα αιτήματα των χρηστών του για την επιλογή edit, όπως φαίνεται και από πρόσφατες αναρτήσεις της εταιρείας στην πλατφόρμα.

«Εάν βλέπετε ένα επεξεργασμένο tweet, είναι επειδή εξετάζουμε το κουμπί edit. Αυτό συμβαίνει και θα είστε εντάξει», έγραψε η εταιρεία μέσω Twitter.

Η πολυαναμενόμενη λειτουργία θα είναι αρχικά διαθέσιμη αποκλειστικά σε συνδρομητές του Twitter Blue, της συνδρομητικής υπηρεσίας που κοστίζει 4,99 δολάρια το μήνα. Οι χρήστες θα μπορούν να τροποποιήσουν τα tweets τους μόνο για έναν συγκεκριμένο αριθμό φορών και μόνο εντός της πρώτης μισής ώρας μετά την ανάρτηση.

Σημειώνεται πως μέχρι στιγμής, το Twitter Blue είναι διαθέσιμο σε ΗΠΑ, Καναδά Αυστραλία και νέα Ζηλανδία. Αρχικά, οι δοκιμές για την επιλογή edit θα γίνουν μόνο σε μία από αυτές τις χώρες. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, τα tweets που έχουν περάσει από επεξεργασία θα εμφανίζουν και το ιστορικό τροποποιήσεων (edit history), ώστε να «προστατευθεί η ακεραιότητα της συζήτησης και να δημιουργηθεί ένα ιστορικό, δημοσίως προσβάσιμο, αυτών που έχουν ειπωθεί».

Στο παρελθόν, το Twitter είχε δηλώσει επανειλημμένως ότι ήταν αντίθετο στην επιλογή edit, διότι οι συζητήσεις θα πρέπει να γίνονται αβίαστα. Ωστόσο, τον Απρίλιο, όταν ο Έλον Μασκ υπέβαλε πρόταση εξαγοράς της εταιρείας, διεξήγαγε μία δημοσκόπηση όπου περίπου το 73,6% των 4,4 εκατ. συμμετεχόντων δήλωσε ότι θέλει το κουμπί edit.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Επιτέλους! Οι χρήστες του Twitter θα μπορούν να κάνουν «edit»

Το θέλουν όλοι οι χρήστες του Twitter – Θα το κάνει ο Elon Musk;

Ευκαιρία για…ghosting: Τι ακριβώς κάνουν οι νέες λειτουργίες του WhatsApp;

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News