Life & Arts Τρίτη 9/08/2022, 16:52
LIFE & ARTS

Σερένα Γουίλιαμς: Αποσύρεται η θρυλική τενίστρια

Σερένα Γουίλιαμς: Αποσύρεται η θρυλική τενίστρια

Μέσω άρθρου της που δημοσιεύθηκε σήμερα στην αμερικανική Vogue ανακοίνωσε η Σερένα Γουίλιαμς ότι σταματά την καριέρα της στο τένις.

«Ποτέ δεν μου άρεσε η λέξη συνταξιοδότηση. Ίσως η καλύτερη λέξη για να περιγράψω αυτό που κάνω είναι εξέλιξη. Είμαι εδώ για να σας πω ότι εξελίσσομαι μακριά από το τένις, με κατεύθυνση προς άλλα πράγματα που είναι σημαντικά για εμένα» γράφει η θρυλική τενίστρια στον άρθρο.

Η Γουίλιαμς, η οποία γίνεται 41 ετών τον επόμενο μήνα, τελειώνει την καριέρα της με 73 τίτλους στα singles, 23 τίτλους στα διπλά και τουλάχιστον 94 εκατ. δολάρια σε εισόδημα.

Η ίδια δήλωσε ότι η καριέρα της θα τελειώσει μετά το U.S. Open, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τα τέλη Αυγούστου μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Κατά πολλούς, η Γουίλιαμς συγκαταλέγεται μεταξύ των σπουδαιότερων αθλητών όλων των εποχών, παρότι δεν έχει κερδίσει τα περισσότερα gland slam στην ιστορία του γυναικείου τένις.

«Υπάρχουν άνθρωποι που θα πουν ότι δεν είμαι η σπουδαιότερη όλων των εποχών διότι δεν ξεπέρασα το ρεκόρ της Margaret Court των 24 grand slam, το οποίο επετεύχθη πριν το 1968. Θα έλεγα ψέματα εάν έλεγα ότι δεν ήθελα αυτό το ρεκόρ».

Επίκεντρο η οικογένεια

Η ίδια σημείωσε στο άρθρο της στην Vogue ότι «ποτέ δεν ήθελα να επιλέξω μεταξύ τένις και οικογένειας. Δεν πιστεύω ότι είναι δίκαιο. Εάν ήμουν άντρας, δεν θα το έγραφα αυτό, διότι θα έπαιζα εκεί έξω και θα νικούσα, ενόσω η σύζυγός μου θα έκανε την φυσική εργασία της επέκτασης της οικογένειάς μας».

Η Γουίλιαμς εστίασε στην οικογένειά της, λέγοντας ότι η κόρη της θέλει να γίνει μεγάλη αδερφή. «Θέλω να εστιάσω στο να είμαι μητέρα, στους πνευματικούς μου στόχους και τελικά στην ανακάλυψη μίας διαφορετικής αλλά εξίσου ενδιαφέρουσας Σερένα. Θα απολαύσω τις επόμενες εβδομάδες», έγραψε μεταξύ άλλων.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS