Life & Arts Σάββατο 26/12/2020, 08:00
ΤΑΙΝΙΕΣ

Ο πρίγκιπας επιστρέφει

Ο πρίγκιπας επιστρέφει

Πανέμορφες γυναίκες έραιναν με ροδοπέταλα κάθε του βήμα, με ένα του νεύμα είχε ό,τι μπορούσε να ζητήσει ο άνθρωπος, ωστόσο δεν ένιωθε άνετα στο βασίλειο του και έτσι πήγε στην Αμερική για να βρει τον έρωτα και προσγειώθηκε στο… Queens. Ο λόγος για τον “Πρίγκιπα της Ζαμούντα” (Coming to America), σε σκηνοθεσία Τζον Λάντις, μια από τις χαρακτηριστικές αμερικάνικες κωμωδίες του ’80 με τον Εντι Μέρφι στον ρόλο του πρίγκιπα Ακίμ, που επιστρέφει στην οθόνη μετά από 30 χρόνια. 

Στην πρώτη ταινία ο Ακίμ είναι απογοητευμένος από την χλιδή και την πολυτέλεια της ζωής του, ως μοναδικός διάδοχος του βασιλείου της Ζαμούντα στην Αφρική (η οποία δεν είναι πραγματική χώρα). Λίγο πριν τους γάμους του που όμως έχουν κανονιστεί από τον βασιλιά Τζάφε (Τζέιμς Ερλ Τζόουνς), ο Ακίμ και ο πιστός του φίλος Σέμι, τον οποίο υποδύεται ο Αρσένιο Χολ, φεύγουν για την Αμερική σε αναζήτηση νύφης. Και που θα πήγαιναν για να αναζητήσουν μια πριγκίπισσα; Στο Queens της Νέας Υόρκης. Ο Ακίμ μαθαίνει να ζει όπως οι κοινοί θνητοί και πιάνει δουλειά στο φασφουντάδικο Μακντάουελ. Εκεί γνωρίζει τη Λίζα, την οποία και ερωτεύεται. Τότε αρχίζουν τα μπερδέματα που κορυφώνονται όταν ο Σέμι βαριέται τη φτωχή ζωή των θνητών και ζητάει χρήματα από τη Ζαμούντα για να μετατρέψει ένα απλό σπίτι σε παλάτι αντάξιο του Ακίμ. Τότε είναι που το βασιλικό ζεύγος της Ζαμούντα έρχεται να δει τι κάνει ο κανακάρης τους μακριά από την πατρίδα.

Στο σίκουελ που θα προβληθεί τον Μάρτιο ο πρίγκιπας ετοιμάζεται να γίνει βασιλιάς αλλά οι αρχαίοι νόμοι της Ζαμούντα λένε ότι ο βασιλιάς πρέπει να έχει γιο για διάδοχο του. Ο Ακίμ μαθαίνει ότι έχει έναν γιο, που αλλού, στη Νέα Υόρκη και ετοιμάζει ξανά βαλίτσες για Αμερική μαζί με τον Σέμι.

Η πρώτη ταινία γράφτηκε από τον Έντι Μέρφι και είναι κομμένη και ραμμένη πάνω του αν και ο Αρσένιο Χολ είναι κάτι παραπάνω από δεύτερος ρόλος. Στη δεύτερη ταινία το καστ παραμένει το ίδιο και προστίθενται οι Γουέσλι Σνάιπς, Τεγιάνα Τέιλορ και Κίκι Λέιν. Ένας λόγος να το δείτε είναι οι σπαρταριστοί διάλογοι των δύο πρωταγωνιστών (Μέρφι, Αρσένιο) με τους τρεις κουρείς στο ημιυπόγειο κουρείο των Queens που τους παίζουν οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές.

Η ταινία ήταν αρχικά προγραμματισμένη να προβληθεί στους κινηματογράφους αλλά λόγω της πανδημίας θα ακολουθήσει τον δρόμο του streaming και θα κάνει πρεμιέρα στο Amazon Prime στις 5 Μαρτίου 2021.  

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News