LIFE & ARTS

Ένα γιορτινό soundtrack που δε θα προσπεράσουμε βιαστικά

Ένα γιορτινό soundtrack που δε θα προσπεράσουμε βιαστικά

Ένα από τα πιο αγαπημένα μου χριστουγεννιάτικα τραγούδια είναι το Pretty Paper του Roy Orbison. Με την οικεία, ζεστή φωνή του ο Roy τραγουδάει για τους δρόμους που είναι γεμάτοι με κόσμο στις γιορτές – τα πόδια τους κινούνται βιαστικά καθώς τρέχουν να προλάβουν τα μαγαζιά για να ψωνίσουν και προσπερνούν χωρίς να δίνουν σημασία έναν άνθρωπο που στέκεται στο πεζοδρόμιο και πουλάει χαρτί περιτυλίγματος. Οι περαστικοί τον σκουντάνε με τις τσάντες τους, μέσα στις οποίες είναι τα δώρα που έχουν διαλέξει για τους αγαπημένους τους, ήδη τυλιγμένα με όμορφο χαρτί και μπλε κορδέλες, ενώ στο σπίτι τούς περιμένουν τα μολύβια με τα οποία θα γράψουν “σ’αγαπώ” πάνω στις κάρτες. 

Ακούγοντάς το πάλι αυτές τις μέρες, αναρωτήθηκα: Πόσους ανθρώπους και ήχους, άραγε, προσπερνούσαμε χωρίς να δίνουμε σημασία όλα τα προηγούμενα χρόνια κατά τα ψώνια μας στις γιορτές; Κλασική μουσική στους σταθμούς του μετρό μέχρι να έρθει ο επόμενος γεμάτος συρμός σε 4 λεπτά, το Last Christmas που τραγουδάει δυνατά μία παρέα στο διπλανό αυτοκίνητο σταματημένο στην κίνηση, οι υπαίθριοι Άγιοι Βασίληδες χτυπούν σε διαφορετικό ρυθμό τα καμπανάκια τους, μερικά πιτσιρίκια με τρίγωνα κάνουν αυτοσχέδιες πρόβες πριν τα επίσημα κάλαντα, κάθε μαγαζί με το δικό του γιορτινό soundtrack που ακούμε αποσπασματικά μέχρι να βγούμε από τον μικρόκοσμό του και να μπούμε στον επόμενο. 

Φέτος δεν μπορούμε να βγούμε έξω στους δρόμους και να ψωνίσουμε ανέμελα, όπως άλλες χρονιές. Ας σκεφτούμε, όμως, ότι παράλληλα έχουμε σταματήσει να τρέχουμε βιαστικά, να προσπερνάμε χωρίς να νοιαζόμαστε και να ακούμε αποσπασματικά. Φέτος έχουμε τη δυνατότητα να χαλαρώσουμε στον χώρο μας, να δώσουμε προσοχή στους δικούς μας ανθρώπους και να μας ενώσουν οι διαφορετικές μελωδίες. Μπορούμε να εκτιμήσουμε τον πλούτο του ήχου που μπορούν να δημιουργήσουν μονάχα 12 νότες, να ταυτιστούμε με στίχους που μέχρι τώρα τραγουδούσαμε μηχανικά, να γελάσουμε, να συγκινηθούμε, να ταξιδέψουμε με τη μουσική. Είναι σαν να έχουμε την ευκαιρία να γευόμαστε κάθε μέρα ένα χορταστικό εορταστικό μενού, φτιαγμένο με μεράκι και αγάπη, αντί να καταναλώνουμε fast food. 

Με τη σειρά Citation η Harman/Kardon μπορούμε να απολαύσουμε την επόμενη γενιά ήχου σε κάθε τραγούδι και σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού μας. Προσωπικό αγαπημένο ηχείο είναι το Harman/Kardon Citation 200 – ένα έξυπνο, ασύρματο multi-room Σύστημα High Definition Ήχου με σύγχρονη αισθητική και εργονομικό design, το οποίο υποστηρίζει και όλες τις έξυπνες λειτουργίες Google Assistant, με καλύτερη από όλες τη φωνητική εντολή. Έτσι, μπορώ να του ζητησω να παίξει το Pretty Paper για τους αγαπημένους μου που θα είναι στο σαλόνι, όσο εγώ θα ετοιμάζω στην κουζίνα το ζεστό κόκκινο κρασί με μπαχαρικά για να τους το σερβίρω. 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News