Life & Arts Κυριακή 1/05/2022, 18:51
LIFE & ARTS

1ο Φεστιβάλ Πάρκου Κατερίνης – «Κλέβουν» τα βλέμματα οι δεινόσαυροι

1ο Φεστιβάλ Πάρκου Κατερίνης – «Κλέβουν» τα βλέμματα οι δεινόσαυροι

Πλατιά «χαμόγελα» στους ανθρώπους του Δήμου Κατερίνης αλλά και αμέτρητες κρατήσεις από σχολεία έφεραν τα πρώτα 24ωρα λειτουργίας του «1ου Φεστιβάλ Πάρκου Κατερίνης» που διοργανώνεται στο δημοτικό πάρκο της πόλης, σε μια έκταση 55 στρεμμάτων.

Ο χώρος υποδέχεται κατοίκους και επισκέπτες, μικρούς και μεγάλους με ένα πολυθεματικό, ψυχαγωγικό, εκπαιδευτικό και διαδραστικό Φεστιβάλ προσφέροντας δωρεάν ψυχαγωγία που θέτει στο επίκεντρο το παιδί και την οικογένεια και περιλαμβάνει: δράσεις διαδραστικού χαρακτήρα, συναυλίες, μουσικά, θεατρικά, εκπαιδευτικά, αθλητικά δρώμενα κ.α.

φωτ.:

Τα βλέμματα όλων «κλέβουν» οι τεράστιοι δεινόσαυροι, που βρίσκονται διάσπαρτοι μέσα στο φυσικό περιβάλλον, που μοιάζουν σαν να έχουν «ζωντανέψει» και ταξιδεύουν τους επισκέπτες πίσω στο χρόνο.

Παράλληλα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να γευτούν μοναδικές γεύσεις στο Katerini street food, να επισκεφτούν το Flea Market και να επισκεφτούν το Εκθετήριο του Ομίλου Φίλων της Φύσης και του Ανθρώπου «ΜΑΣΤΟΔΟΝΤΑΣ – ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑ».

φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ - Δήμος Κατερίνης

Οπως δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο δήμαρχος Κατερίνης, Κώστας Κουκοδήμος, «ήθελε πολύ προετοιμασία το συγκεκριμένο Φεστιβάλ, όμως είμαστε πολύ ικανοποιημένοι ως δημοτική αρχή. Πηγαίνει πολύ καλά και θέλουμε να το καθιερώσουμε, να πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην πόλη μας».

Σύμφωνα με τον κ.Κουκοδήμο, ήδη υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από σχολεία της Βόρειας Ελλάδας και όχι μόνο προκειμένου να επισκεφτούν το συγκεκριμένο θεματικό πάρκο και να απολαύσουν τις δωρεάν εκδηλώσεις. Μάλιστα, όπως είπε χαρακτηριστικά, από την Τρίτη, 3 Μαϊου, οπότε και ανοίγουν και πάλι τα σχολεία, μετά τις γιορτές του Πάσχα, υπάρχουν προγραμματισμένα ραντεβού ανά 15’ λεπτά.

«Ήδη έχουμε πολύ μεγάλη συμμετοχή. Σχολεία από τα Τρίκαλα, την Καρδίτσα, τη Βέροια, τη Νάουσα, τη Δράμα, την Καβάλα και άλλες περιοχές έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον και θα μας επισκεφτούν στο πλαίσιο ημερήσιων εκδρομών», συμπλήρωσε ο δήμαρχος Κατερίνης.

Το Φεστιβάλ Πάρκου, θα διαρκέσει έως τις 18 Μαϊου φιλοξενώντας καθημερινά, σειρά καλλιτεχνικών και αθλητικών δρώμενων.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News