Life & Arts Παρασκευή 29/04/2022, 09:04
LIFE & ARTS

Σε αυτή την πόλη μπορείτε να πάρετε ταξί χωρίς οδηγό στο τιμόνι

Σε αυτή την πόλη μπορείτε να πάρετε ταξί χωρίς οδηγό στο τιμόνι

Ταξί χωρίς κανέναν στον τιμόνι θα κυκλοφορήσουν για πρώτη φορά στην Κίνα. 

Η Baidu και η startup αυτόνομης οδήγησης Pony.ai ανακοίνωσαν ότι κέρδισαν την πρώτη άδεια στη χώρα για υπηρεσίες ρομποταξί. Η άδεια δεν απαιτεί την παρουσία οδηγού στο αυτοκίνητο. 

Η υπηρεσία εγκαινιάστηκε χθες στο Πεκίνο και προσφέρεται μέσω των εφαρμογών των δύο εταιρειών, κατά τη διάρκεια της ημέρας. 

Για την ώρα, κάθε εταιρεία είναι περιορισμένη σε μία προδιαγεγραμμένη περιοχή 23 τετραγωνικών μιλίων και η παρουσία ενός υπαλλήλου στο μπροστινό κάθισμα είναι υποχρεωτική, για την αντιμετώπιση κάποιας έκτακτης ανάγκης. Προσωρινά,  η υπηρεσία προσφέρεται δωρεάν. 

Η ανακοίνωση αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς τα μπροστά για την τεχνολογία των αυτοοδηγούμενων αυτοκινήτων, σημειώνει το CNN. 

Η Baidu είναι γνωστή για την μηχανή αναζήτησής της, όμως έχει και τον μεγαλύτερο στόλο αυτοοδηγούμενων αυτοκινήτων στην Κίνα. Θα ξεκινήσει το πρόγραμμα με 10 αυτοκίνητα και θα προσθέσει άλλα 30 αργότερα. 

Η Pony.ai είπε ότι έως και 300.000 κάτοικοι του Πεκίνου θα  μπορέσουν να δοκιμάσουν την εμπειρία. 

Η AutoX, μια άλλη κινεζική startup, είχε βγάλει στους δρόμους της Σεντσέν ρομποταξί χωρίς οδηγούς το 2020, όμως αυτά δεν μπορούσαν να δεχθούν κανονικούς επιβάτες. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

Tesla: Ετοιμάζει ρομποταξί χωρίς πετάλια και τιμόνι

Έρχεται η εποχή των «ρόμπο-σάπιενς»: Τι δουλειά θα κάνουν τα δισέγγονά μας;

Bank of America: Αυτές είναι οι 14 τεχνολογίες που θα αλλάξουν το μέλλον

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News